Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië VT 1 & 2

bahreinalpine

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste twee trainingen voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië met onder andere de schitterende dag voor Verstappen en het afhakende Ferrari.

Hero

Max Verstappen

Een paar dagen was Max Verstappen ziek van de buikgriep. Dat heeft vaak een flinke impact op je gezondheid en de conditie. Toch liet Verstappen vandaag er geen gras over groeien. De Nederlander vloog over het circuit in Jeddah en liet de concurrentie op minstens twee tienden staan. En dan nog te bedenken dat de tweevoudig wereldkampioen nog wat te klagen had. 

Alpine

In Bahrein ging het met Alpine niet echt voor de wind. Esteban Ocon pakte de ene na de andere straf, Pierre Gasly vergooide het in de kwalificatie. Wel was de snelheid van de Franse bolide wel zichtbaar, want in de race repareerde Gasly de problemen om diep in de punten te eindigen. In de trainingen was goed zichtbaar dat het echt wel snor zit bij de mannen van Alpine, Ocon zette zelfs een vierde tijd neer. Het beloofd wat voor de volledige Franse equipe.

Zero

Ferrari

Het was een rommelige week. Eerst vertrok de ontwerper en ook één van de grote mannen bij de renstal Laurent Meckies wordt door de geruchtenmolen al buiten Ferrari gezien. Doe daarbij de eerste gridpenalty van het jaar voor Charles Leclerc erbij en ook nog een motorenwissel bij beide wagens en het is aan. Dat de trainingen dan ook nog tegen vallen helpt niet mee. In de eerste training behaalde Leclerc de de top tien niet eens, in de tweede kwam Sainz niet verder dan een negende en Leclerc een tiende plek. Het kan wel eens een lastig weekend worden zo voor de Scuderia.

Alfa Romeo

In Bahrein scoorde Alfa nog punten, maar in Jeddah was de vrijdag een dramatische dag. In beide trainingen stonden beide bolides in de achterhoede. Bottas stond zelfs in de laatste training helemaal achteraan. Dat is de Fin echt niet gewend. Guanyu Zhou deed het iets beter, maar het zou wel echt een moeilijke opgave worden om de eerste kwalificatie door te komen. 

Lees ook: De motorsport historie van Saoedi-Arabië

Lees ook: F1 aan Tafel: Voor Max hoeft het niet

Lees ook: Hakkinen: Norris van hetzelfde niveau als Verstappen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden