Jos Verstappen: "Max houdt van deze dominantie"

door Shakyra van den Heuvel
Max Verstappen - GP van Canada 2022 - gezicht

Het afgelopen seizoen bestond voor Max Verstappen uit pure dominantie. Hij wist 19 van de 22 races te winnen met zijn RB19. Dit is volgens zijn vader alleen maar waar hij van kan genieten. 

Dominantie

Het was genieten voor de fans van Max Verstappen doordat hij vrijwel elke race wist te winnen. Tijdens het seizoen wist hij vele records te verbreken waardoor het een seizoen is wat moeiljk te overtreffen is. Gedurende de races wisten de concurrenten van Verstappen maar moeiljk bij te blijven en meestal reed hij al gelijk op een aantal seconden afstand na een aantal ronden. In gesprek met PlanetF1 laat zijn trotse vader weten dat hij genoot van deze dominantie. "Hij is alleen maar geïnteresseerd in het winnen van races." Dit gaf de Nederlander zelf ook al vaker toe in verschillende interviews gedurende het seizoen. 

Ondanks de grote dominantie waar zijn zoon momenteel mee te maken heeft, zou hij het ook niet erg vinden als er volgend jaar meer concurrentie zou krijgen. "Natuurlijk willen we alle races winnen, maar ik hou er ook van om te vechten en dan met de winst ervandoor te gaan, of misschien net niet." 

Max en Jos Verstappen in Abu Dhabi 2023

Toekomst bij een ander team

Het verleden van Max Verstappen ligt nergens anders dan bij het team van Red Bull Racing. Zijn vader zegt tegen PlanetF1 dat hij ook graag zou zien dat zijn zoon zijn F1-carriére hier afmaakt. "Wij zijn hele loyale mensen. Ze hebben een hele goede auto." Ook vertelt hij dat de aanwezigheid van Red Bull-adviseur belangrijk is voor Max. "Hij is altijd een supporter van ons geweest. Max heeft ook laten zien dat hij een supporter van Helmut, Red Bull en de mensen daar is." Omdat andere coureurs lange termijncontracten hebben getekend bij teams als McLaren, Mercedes en Ferrari is het aannemelijk dat Max zijn carriére bij Red Bull zal gaan afsluiten. 

Lees ook: Hulkenberg versus Magnussen

Lees ook: Richard Verschoor keert in 2024 terug bij Trident

Lees ook: Krack looft Alonso en Stroll voor loyaliteit aan Aston Martin ondanks vormdip

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden