Richard Verschoor keert in 2024 terug bij Trident in Formule 2

door Maikel Schramm
Richard Verschoor F2 Oostenrijk 2023

Richard Verschoor maakt zijn terugkeer in het Formule 2-seizoen van 2024. De 23-jarige Nederlander zal opnieuw uitkomen voor het Italiaanse Trident Motorsport, hetzelfde team waar hij al in 2022 voor reed. Tijdens dat seizoen wist Verschoor indruk te maken met een overwinning, vier podiumplaatsen en drie keer de snelste ronde.

Terugkeer naar Trident Motorsport in 2024

Verschoor maakt in 2024 zijn comeback bij Trident Motorsport, hetzelfde team waar hij in 2022 al voor uitkwam. Na indrukwekkende optredens tijdens de Macau Grand Prix en Formule 2-testdagen in november, werd de samenwerking een nieuw leven in geblazen. Trident is enthousiast over de terugkeer van Verschoor, beschouwt hem als een snelle en ervaren coureur die consistent goede prestaties levert.

Verschoor actie Bahrein 2022

De opmars van Richard Verschoor

Na zijn behaalde successen in de Formule 4 en Formule 3, met als hoogtepunt zijn indrukwekkende overwinning in de Macau Grand Prix van 2019, waagde Verschoor in 2021 de sprong naar de Formule 2. Zijn eerste seizoen in deze klasse was meteen een succes, met een behaalde overwinning. In de daaropvolgende seizoenen wist hij zijn consistente prestaties voort te zetten en behoorde hij tot de coureurs die regelmatig punten scoorden. Het afgelopen seizoen was vrijwel vlekkeloos, met slechts één race waarin hij buiten de punten eindigde in dertien races.

Ambities Trident en Verschoor

Het team waar Verschoor bij heeft getekend heeft grote ambities voor het seizoen van 2024 en wil consistent competitief zijn gedurende alle races. Giacomo Ricci, de teammanager van Trident, is erg blij met de terugkeer van Verschoor en heeft er het volste vertrouwen in dat ze samen een succesvol seizoen zullen beleven. "Met de komst van een nieuwe auto is het waardevol voor het team om een ervaren coureur aan boord te hebben. Ik sta klaar om mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de auto, terwijl ikzelf als coureur ook nog volop in ontwikkeling ben. Mijn enthousiasme voor de Formule 2 is onverminderd, aangezien het een competitieve klasse op hoog niveau is. Door consistente prestaties te leveren, geloof ik dat we samen ver kunnen komen." Laat Verschoor weten. 

Nieuwe Auto, Nieuwe Uitdagingen

In het aankomende Formule 2-seizoen van 2024 staan 14 raceweekenden gepland, elk met twee races per weekend. De strijd vangt aan op 1 en 2 maart in Bahrein. Dit seizoen wordt extra spannend doordat er een nieuw model Formule 2-auto wordt geïntroduceerd, wat zowel voor de coureur als het team een extra uitdaging betekent. Richard Verschoor kijkt enthousiast uit naar de hernieuwde samenwerking met Trident Motorsport en staat klaar om de uitdagingen aan te gaan.

 

Lees ook: AlphaTauri: we hadden beter Red Bull kunnen kopiëren

Lees ook: Vraagtekens bij nieuwe naam Sauber na geheimzinnig statement

Lees ook: Zak Brown bekritiseerd samenwerking Red Bull en AlphaTauri

 

 

 

door Maikel Schramm

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden