AlphaTauri: We hadden beter Red Bull kunnen kopiëren

door Olav Veenhof
Bayer en Toszt Brazilie 2023

Alpha Tauri zegt een fout te hebbn gemaakt bij de ontwikkeling van de ophanging. In plaats van zelf te ontwikkelen, zegt AlphaTauri CEO Peter Bayer dat ze beter de ophanging van Red Bull Racing had kunnen kopiëren.

Het Italiaanse team begint het seizoen met een mindere auto. De tegenvallende resultaten van Nyck de Vries zorgen ervoor dat het team voor een andere rijder kiest, in de vorm van Daniel Ricciardo. Vanaf Singapore rijdt het team met de ophanging van de RB19, wat ervoor heeft gezorgd dat AlphaTauri een grote sprong heeft gemaakt. Goede weekenden in Mexico, Amerika en Abu Dhabi resulteren in een achtste plek in het constructeurskampioenschap. 

Vloerontwikkeling

Terwijl AlphaTauri de aandacht trok met zijn indrukwekkende vloerontwikkeling, erkent CEO Peter Bayer dat er een fout is gemaakt in de ophangingsontwikkeling. Volgens Bayer had AlphaTauri beter de ophanging van Red Bull Racing kunnen kopiëren in plaats van zelf een andere weg in te slaan. "Onze initiële keuze om onze eigen weg te gaan met die essentiële onderdelen was gewoonweg een vergissing, en de personen, die destijds die beslissing namen, maken nu geen deel meer uit van ons team," laat Bayer weten aan Motorsport.com.

Regelgeving

Op de kritiek dat AlphaTauri aspecten kopieërt van het grote Red Bull, heeft Bayer geen bezwaar. Hij is juist blij dat het met de huidige regels kan. "Er zijn jaren geweest waarin we om verschillende redenen ietsje anders hebben gedaan. Maar we hebben de kans om dit te doen, en de regelgeving staat het toe, dus we zullen het doen zoals een aantal andere teams doen," legde Egginton uit.

Lastige broer

Op de vraag of het een uitdagende taak is om de ophanging van het grote Red Bull werkend te krijgen op hun eigen auto, erkende Egginton: "Ja, maar het heeft veel positieve aspecten. We zullen een nieuw chassis ontwerpen en produceren voor volgend jaar, dus we hebben de kans om bepaalde onderdelen over te nemen. Wanneer de regelgeving verandert, moet je er iets anders naar kijken, maar we nemen het jaar voor jaar."

 

Lees ook: Vraagtekens bij nieuwe naam Sauber na geheimzinnig statement

Lees ook: Zak Brown bekritiseert samenwerking Red Bull en AlphaTauri

Lees ook: Krack looft Alonso en Stroll voor loyaliteit aan Aston Martin ondanks vormdip

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden