Lando Norris over Verstappen: ?Hij is een van de beste coureurs ooit?

door Shakyra van den Heuvel
Lando Norris Hungaroring vrije training

Het is algemeen bekend dat Lando Norris en Max Verstappen het goed met elkaar kunnen vinden naast het circuit. Op het circuit zijn ze elkaars concurrent. Lando Norris ziet de Nederlander als een van de beste Formule 1-coureurs ooit dankzij zijn grootste prestaties.

De Brit Lando Norris heeft afgelopen week zijn contract verlengd bij McLaren. Zijn contract liep tot en met 2025, maar heeft dit met meerdere jaren verlengd. Norris gaf in een interview met Sky Sports aan dat hij door meerdere teams benaderd was om een overstap te maken, maar tot serieuze gesprekken is het nooit gekomen. Ook bij Red Bull Racing zijn er geen concrete plannen uitgekomen en daardoor zal hij niet de teamgenoot van Verstappen gaan worden.

Norris en Verstappen zondag Hongarije 2023

"Beste Formule 1-coureur ooit"

In een gesprek met Sky Sports vertelt dat hij Verstappen een van de beste Formule 1-coureurs ooit vindt. Volgens Norris heeft hij dat de afgelopen jaren wel bewezen door zijn prestaties in de sport. “Hij zit in een team waar hij zich op zijn gemak voelt en veel zaken om hem heen zijn gebouwd”. Als het gaat over een eventuele samenwerking, dan ziet hij daar zeker potentie in. “Ik zou nooit bang zijn om het tegen iemand op te nemen, maar als je naar een ander team gaat, bevind je je dan in de positie om iemand direct uit te dagen en voel je je daar goed bij? Ik denk dat het voor elke coureur momenteel een ‘nee’ is.” Volgens de Brit kost het ook tijd om te wennen aan een nieuwe auto en een nieuwe omgeving. “Daarbij zit je dan ook in de situatie dat iemand het tegen de beste coureur ter wereld wil opnemen”. In hetzelfde interview vertelt hij dat hij geniet van de gevechten die hij heeft met de Nederlander. Hij ziet Verstappen dan ook als een inspiratiebron om beter te kunnen gaan racen in de toekomst. Door zijn contractverlening hoopt hij dat hij binnenkort zijn eerste overwinning kan behalen met McLaren en in de verre toekomst misschien zelfs een wereldkampioenschap.

Lees ook: Een frisse wind bij Visa Cash App RB

Lees ook: Ferrari presenteert nieuwe sponsor op unieke wijze

Lees ook: McLaren is blij met inbreng nieuw personeel

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden