Max Verstappen: Opnieuw echt van genoten

verstappen spa belgie 2022 rudy carezzevoli getty images

Het is een achtste overwinning op rij, de tiende van het seizoen en met een voorsprong van 22 seconden op zijn teamgenoot. Max Verstappen is niet te stoppen en wint de Grand Prix van België. 

Op vrijdag claimde Verstappen pole position voor de Ferrari van Leclerc, maar vanwege een nieuwe versnellingsbak moest hij met vijf plekken straf vanaf de zesde plek op de grid starten. Desondanks slaagde hij er met gemak in om door het veld heen te komen, wist bij de start voorbij te gaan aan Sainz en Piastri en haalde hij na 17 ronden teamgenoot Sergio Pérez in voor de leiding.

"Het is een nieuw, om te winnen vanaf P6," verteld Verstappen na afloop. "Ik wist dat we een geweldige auto hadden en het ging er alleen om de eerste bocht te overleven. Ik zag dat het erg krap werd, dus ik besloot me daarbuiten te houden en dat werkte goed."

"Vanaf dat moment maakten we de juiste inhaalacties en bewegingen. Ik zat aan het begin een beetje vast in een DRS-trein, maar zodra dat opklaarde, kon ik mijn eigen tempo rijden. Opnieuw echt van genoten."

Verstappen vs Lambiase

Na zijn laatste pitstop bleef Verstappen aan de leiding en leidde hij Pérez naar een 1-2 overwinning voor Red Bull. Maar niet voordat hij een paar keer door race-ingenieur Lambiase op de vingers werd getikt, die hem vertelde "zijn hoofd te gebruiken" en zijn banden te sparen.

"Ik vertraagde [daarna]," legt de Nederlander uit. "We kijken naar de cijfers, we kijken naar de slijtage van de band en dit circuit is erg zwaar voor de band, dus je wilt geen onnodige risico's nemen en dat deden we tot het einde." 

Hevige regen blijft uit

Het meest spannende moment voor de wereldkampioen kwam bij Eau Rouge - Radillion. Door een lichte regenbui, die niet genoeg was om naar intermediates te wisselen, verloor hij kort de controle over zijn Red Bull.

"Eau Rouge is de slechtste plek om een moment te hebben. Het was lastig in die ronden waarin het regende, omdat je kon zien dat het regende, maar niet hoeveel, dus ik had een klein moment waarbij ik zijwaarts gleed, gelukkig gebeurde er niets, maar dat is zeker geen bocht waarin je zoiets wilt meemaken."

Lees ook: Max Verstappen pakt in België achtste overwinning op rij

Lees ook: Race Gemist: F1-België

Lees ook: Max Verstappen wint sprint in België, Piastri P2 en Gasly P3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden