Max Verstappen wint sprint in België, Piastri P2 en Gasly P3

door Tim Koenders
Max Verstappen Spa

Max Verstappen heeft de sprint voor de Grand Prix van België gewonnen. Oscar Piastri en Pierre Gasly eindigden als tweede en derde. Sergio Pérez en Fernando Alonso vielen uit.

-Liveblog gesloten-

Update 18:25

De top acht van de sprint:

1. Max Verstappen

2. Oscar Piastri

3. Pierre Gasly

4. Carlos Sainz

5. Charles Leclerc

6. Lando Norris

7. Lewis Hamilton

8. George Russell

Update 18:16

Max Verstappen wint de sprint in België. Oscar Piastri en Pierre Gasly eindigen als tweede en derde. Lewis Hamilton zakt terug naar de zevende plaats door zijn straf. 

Update 11/11

Laatste ronde! Max Verstappen is op weg naar de overwinning. Oscar Piastri lijkt tweede te gaan worden. Door de straf van Hamilton kan Gasly rekenen op een podiumplaats.

Update 10/11

Daniel Ricciardo moet George Russell voorbij laten en verliest een plaats in de punten.

Update 9/11

Sergio Pérez komt naar binnen en zijn sprint zit erop. Lewis Hamilton krijgt een straf van vijf seconde. Pierre Gasly lijkt richting het podium te gaan met nog enkele rondes te gaan.

Update 8/11

Lewis Hamilton in gevecht met Pierre Gasly om een plaats op het podium. Daniel Ricciardo rijdt op de achtste positie en gaat richting een punt. Max Verstappen rijdt ondertussen weg bij het veld.

Update 7/11

Sergio Pérez klaagt dat hij geen grip heeft en hij verliest enorm veel posities. Hij gaat eraf in de derde sector en kan de punten vergeten.

Update 6/11

Lewis Hamilton en Sergio Pérez raken elkaar. Ze kunnen alle twee verder, ook de coureurs van Ferrari mengen zich in het gevecht. 

Update 6/11

Max Verstappen neemt de leiding over bij de herstart! Op Kemmel straight kan de McLaren de Red Bull niet achter zich houden.

Update 5/11

Aan het einde van deze ronde komt de safety car naar binnen. Oscar Piastri mag het tempo bepalen.

Update 4/11

Safety car! Fernando Alonso eraf in Pouhon. Zonder contact met een andere coureur verliest hij de controle over zijn Aston Martin.

Update 3/11

Terugkijkend was de keuze om direct naar binnen te gaan de beste. Iedereen die dat deed heeft posities gewonnen. Verstappen dicht het gat en de twee koplopers rijden weg bij de rest van het veld. Het gat naar Gasly is meer dan vijf seconde.

Update 2/11

Max Verstappen komt een ronde later ook binnen. Wederom druktes in de pitstraat. Oscar Piastri neemt de leiding over! Piastri aan de leiding voor Verstappen, Gasly, Pérez, Hamilton, Sainz, Leclerc en Norris. Het gat tussen Piastri en Verstappen is anderhalve seconde.

Update 1/11

Een groot deel van de coureurs komen binnen voor nieuwe banden. Het is enorm druk in de pitstraat. Verstappen blijft buiten, Piastri komt binnen. Elk team heeft één coureur naar binnen gehaald.

Update 17:49

Het is de laatste ronde achter de safety car. Aan het einde van de ronde mag Max Verstappen het tempo bepalen en gaat de sprint eindelijk beginnen.

Update 17:43

Iedereen rijdt verplicht op de full wets achter de safety car. Duikt iedereen zo direct naar binnen voor de intermediates?

Update 17:40

Een aantal coureurs laten weten dat het droog genoeg is voor de intermediates. Max Verstappen krijgt van zijn team te horen dat er vier rondes achter de safety car worden gereden. Daarna volgt een rollende start.

Update 17:39

De safety car blijft voor het veld want de baan is nog erg nat. Er wordt dus sowieso één ronde minder geracet. Het is nog niet duidelijk hoe de startprocedure eruit komt te zien.

Update 17:35

We hebben er even op moeten wachten maar de coureurs zijn onderweg voor de formatieronde.

Update 17:22

Het is droog, de formatieronde staat op dit moment gepland om 17:35. De formatieronde zal achter de safety car worden verreden op de full wets.

Update 17:17

De verwachting is dat de regen binnen enkele minuten stopt. Uiteraard is de baan dan nog niet direct droog genoeg om op te rijden.

Update 17:07

De formatieronde wordt toch niet om 17:12 gestart. Het is wachten op een nieuwe starttijd.

Update 17:04

De bedoeling is dat de coureurs om 17:12 starten met de formatieronde.

Update 17:00

De start van de sprint is uitgesteld, het is nog niet duidelijk wanneer de sessie start.

Update 16:55

Het was lang droog in België maar het begint weer te regenen. De kans op regen tijdens de sprint is 100%. 

Update 16:35

Vanmiddag was Max Verstappen de snelste tijdens de sprint shootout. De volledige startopstelling voor de sprint:

Update 16:20

Welkom bij het liveblog van de sprint voor de Grand Prix van België. De sprint stond gepland om 16:30 maar door het uitstellen van de sprint shootout is ook de sprint verplaatst. De sprint zal om 17:05 starten.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden