Max Verstappen pakt tactische motorwissel

Max Verstappen - Melbourne

Tijdens de Grand Prix van Italië zullen veel coureurs een gridpenalty krijgen, waaronder Max Verstappen. Eerder deze week werd er al bekend gemaakt dat Lewis Hamilton achteraan moet starten, maar inmiddels zijn er meer coureurs met gridpenalties. 

In Spa-Francorchamps werden er al veel gridpenalties uitgedeeld, maar dat blijkt in Monza ook zo het geval te zijn. Zo is Max Verstappen één van de coureurs die een gridpenalty ontvangt. Dit kan voor een interessante kwalificatie zorgen, omdat veel coureurs naar achteren gezet worden. Wellicht zien we dus een aantal verrassende namen in de Top 10 starten tijdens de race. 

Penalties

Max Verstappen, Yuki Tsunoda, Carlos Sainz, Sergio Pérez, Mick Schumacher en Valtteri Bottas ontvangen een gridpenalty. De verbrandingsmotor van Verstappen wordt uit voorzorg gewisseld en hiervoor krijgt hij vijf plaatsen, dat meldt De Telegraaf.  Tsunoda krijgt tien plaatsen omdat hij zijn vijfde reprimande heeft gekregen. Sainz, Pérez, en Bottas ontvangen een nieuwe power unit en moeten dus vanuit de achterhoede starten. Ook Schumacher krijgt een penalty voor het vervangen van zijn versnellingsbak.

Max Verstappen Red Bull Racing Header-

Kwalificatie

Al die penalties hebben invloed op de grid, dit kan voor een verrassende kwalificatie zorgen. In Spa-Francorchamps zagen we dat coureurs zoals Fernando Alonso (P3) en Alexander Albon (P6) van de gridpenalties konden profiteren. Dat de teams nu hun power unit vervangen en niet in Singapore of Suzuka komt omdat het daar meer kost dan oplevert. Hierdoor wordt het wel een zelfde soort scenario als in Spa, achteraan starten is mogelijk vanaf P15 starten. Echter, inhalen op Monza is een stuk lastiger dan op Spa-Francorchamps. 

Lees ook: Onderhandelingen tussen Porsche en Red Bull stuk gelopen

Lees ook: Lewis Hamilton start achteraan na motorwissel

Lees ook: Toto Wolff: Komen steeds dichter bij overwinning

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden