Onderhandelingen tussen Porsche en Red Bull stuk gelopen

Porsche-Le-Mans

Porsche gaat toch niet in zee met Red Bull voor 2026. Het Duitse automerk zou motoren gaan leveren, maar doordat ze ook meer inspraak in het team willen gaat de deal niet meer door. Dit laat Porsche weten in een statement.

Nadat er bekend werd gemaakt dat Audi in 2026 de Formule 1 binnenkomt als motorleverancier, was het wachten tot de bekendmaking van Porsche. Echter zijn de onderhandelingen met Red Bull stuk gelopen en zien we het Duitse automerk voorlopig niet in de Formule 1.

Motorleverancier

Al maanden zijn er tussen Porsche en Red Bull gesprekken gevoerd over een eventuele samenwerking, maar die gesprekken zijn gestaakt laat Porsche weten. "De afgelopen maanden hebben Dr. Ing. H.c. Porsche AG en Red Bull GmbH gesprekken gevoerd over de mogelijke entree van Porsche in de Formule 1. De beide partijen zijn samen tot de conclusie gekomen dat de gesprekken ten einde zijn gekomen", aldus het statement. 

Lang werd gedacht dat Porsche alleen motoren zou gaan leveren aan Red Bull, maar later kwam er ook naar buiten dat ze vijftig procent van het team wilde hebben. Hier is Red Bull niet mee akkoord gegaan en daardoor is de onderhandeling stuk gelopen. "Het uitgangspunt van Porsche was altijd om op gelijke voet een samenwerking aan te gaan. Dat zou dan niet alleen om het leveren van motoren gaan, maar ook over het deelnemen met het team. Dat kon niet bereikt worden."

Formule 1

Toch houdt Porsche alle deuren nog open. Met de veranderende regels heeft het Duitse merk nog altijd kans op een plek in de Formule 1 en houdt daarom de situatie nauwlettend in de gaten. "Nu de reglementswijzigingen definitief zijn, blijft deze klasse een aantrekkelijke optie voor Porsche. We houden de situatie in de gaten." Wellicht zien we in 2026 alsnog twee nieuwe merken de Formule 1 binnenkomen, maar vooralsnog blijft het bij Audi. 

Lees ook: Lewis Hamilton start achteraan na motorwissel

Lees ook: Toto Wolff: Komen steeds dichter bij overwinning

Lees ook: Pierre Gasly afwezig door ziekte

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden