Toto Wolff: Komen steeds dichter bij overwinning

Toto Wolff - GP van Engeland - 2021

Toto Wolff blikt vooruit op de Grand Prix van Italië. De teambaas van Mercedes is positief en ziet een eerste overwinning van het team dit seizoen steeds dichterbij komen. 

Tijdens de Grand Prix van Nederland kwam Mercedes dichter bij een overwinning dan ooit dit seizoen. Het team splitste tijdens een late safety car de strategieën van de coureurs en haalde daarmee een tweede en vierde plek. Wolff reageert op de website van Mercedes. "We hadden niet de snelste auto gedurende de Dutch Grand Prix, maar het team leverde fantastisch werk waardoor we in het gevecht kwamen om de race te winnen. We moeten er voor zorgen dat we vaker in die positie komen", aldus Wolff. 

Tijdens een late safety car in Zandvoort bleven Lewis Hamilton en George Russell buiten. Op eigen verzoek dook Russell uiteindelijk toch de pits in om nieuwe softs te halen. Hamilton bleef buiten en pakte de leiding over van Verstappen. Wolff noemt het een risico om Hamilton buiten te houden. "We namen risico's in Zandvoort en ze werkten niet allemaal. We (Mercedes, red.) bestaan om te vechten voor overwinningen en we zullen niet stoppen met risicovolle beslissingen maken", vertelt Wolff.

Eerste overwinning van 2022

Dit jaar heeft Mercedes nog geen overwinning, en dat is vrij nieuw voor het team. Na jaren dominantie vecht het team voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Russell haalde waardevolle punten binnen met een tweede plek op Zandvoort. "We behaalden goede punten in onze achtervolging voor P2 in het kampioenschap. Door het harde werk van iedereen komen we steeds dichter bij die eerste overwinning van het seizoen."

Grand Prix van Italië

Dit weekend daalt het Formule 1-circus neer in Monza. De temple of speed staat bekend om de vele Ferrari-fans, de tifosi. Wolff ziet uit naar het weekend. "Deze intense triple header eindigt in Monza, een iconische plek met een rijke historie in de motorsport, en uiteraard de zee aan rode tifosi. Waar Zandvoort paste bij onze auto, wordt Monza waarschijnlijk een lastiger weekend", vertelt Wolff. Op het circuit rijd je met weinig downforce en dat is net wat de Mercedes-bolide niet goed ligt. "Maar we zijn optimistisch en in een betere vorm dan op andere lage downforce-circuits, zoals Spa, omdat we daar veel van hebben geleerd." Wolff hoopt op nog een podium in Monza. 

Lees ook: Premium: nóg meer unieke verhalen

Lees ook: Peter Rijsenbrij nieuwe radiodirecteur Grand Prix Radio

Lees ook: Christian Horner: Moeten ons best doen willen we beide titels verliezen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden