Updates Red Bull werken zoals verwacht, maar Verstappen blijft op zijn hoede in Japan

Perez auto japan

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko werken de updates die het team heeft meegenomen naar Japan zoals gehoopt. Max Verstappen blijft ondanks de updates wel scherp in Suzuka, hij ziet dat het veld dichter bij elkaar zit dan vorig jaar. 

Max Verstappen noteerde in de eerste vrije training de snelste tijd en pakte daarmee ook de snelste tijd van de dag. In de tweede training was er sprake van regen, de coureurs kwamen niet aan de tijden van de ochtendtraining. De Nederlander reed zelfs helemaal geen rondes in de middagtraining. Red Bull heeft voor dit weekend een updatepakket meegenomen en ondanks dat beide Red Bull-coureurs alleen in VT1 reden is het team wel te spreken over de updates. "We zijn goed bezig", zegt Dr Helmut Marko na de eerste vrije training in gesprek met ORF. "We hebben een aantal technische veranderingen doorgevoerd en we zijn tevreden over de eerste run. Het is een uitgebreid pakket, maar de auto doet wat we ervan verwacht hadden."

Ook Sergio Perez deed het goed in de eerste training, hij sloot achter Verstappen aan op de tweede plek om er een Red Bull 1-2 van te maken. Het updatepakket dat is meegenomen kent een aantal stevige veranderingen aan de auto. De onderkant van de vloer, de vloerranden en de inlets zijn aangepast, terwijl voor dit circuit ook de inlets voor de brake ducts aan de voorkant zijn verkleind. "Deze upgrade hadden we al gepland voordat de RB20 ook nog maar een meter had gereden", legt hoofdingenieur Paul Monaghan uit.

 

Marko, Verstappen, Horner VT1 Japan

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)
 

Positieve dag, maar Ferrari wordt in de gaten gehouden

Ondanks dat Red Bull de snelste twee tijden liet noteren houdt het Oostenrijkse renstal het team van Ferrari goed in de gaten. Carlos Sainz eindigde in VT1 op de derde plek op twee tiende achter Verstappen en een paar honderdste achter Perez. Charles Leclerc reed de zesde tijd. Volgens Marko zag vooral de long-run van Leclerc in de eerste vrije training er erg sterk uit. "De run van Leclerc was wel echt snel. We moeten zien hoeveel brandstof hij aan boord had."

Max Verstappen spreekt van een goede openingsdag na de eerste twee trainingen in Japan, maar ziet wel dat het veld dichter bij elkaar zit. "Het was een goede start voor ons. De balans was niet verkeerd en dat is altijd een goede manier om te beginnen", vertelt hij. "Het lijkt er wel op dat iedereen wat dichter bij elkaar zit vergeleken met vorig jaar." Beide coureurs van Red Bull reden in VT2 geen enkele ronden. Omdat er in de tweede training niet echt goed getest kon worden zijn er nog wel wat dingen die tijdens de derde training gedaan moeten worden. "In de tweede vrije training konden we niks doen, maar er blijven een paar dingen waar we naar moeten kijken en die we moeten uitproberen", aldus Verstappen. "Over het algemeen ben ik best wel tevreden over de eerste vrije training."

 

Lees ook: Vowles bevestigt: "Chassis van Sargeant heeft de crash overleefd"

Lees ook: Max Verstappen snelste over de lijn eerste vrije training Suzuka

Lees ook: Oorzaak DNF Verstappen gevonden: "Maken ons geen zorgen"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden