Verstappen: Concurrentie moet mond houden over budgetcap

door Gijs Leuvenink
Max Verstappen 2022

Max Verstappen heeft in Singapore uitgehaald naar de concurrenten die Red Bull betichten van het overschrijden van het budgetcap. De Nederlander ziet het nu alleen maar als geruchten en vindt de opmerkingen van de rivalen over straffen te vroeg.

"Ik weet waar de speculatie vandaan komt," aldus de regerend wereldkampioen tegen onder andere The-Race.com. "Voor mij verandert er niks, ik ben er van overtuigd dat ons team het goed heeft gedaan. Nu praten andere teams zonder de informatie al of het echt het geval is. Ze moeten gewoon hun mond houden."

Geen zorgen om titel

Hoewel een consequentie kan zijn dat Verstappen zijn titel kwijt raakt, blijft de 25-jarige coureur koel. "Ik heb er nog maar weinig aandacht aan gegeven. Het zijn nu nog slechts geruchten. Om een goede reactie te geven, moet ik nu nog eerst meer van de situatie weten. Ik heb volle vertrouwen in de FIA dat ze een goede beslissing maken."

Max Verstappen Singapore circuit

Streng afgestraft worden

Dat er serieus gestraft moet worden als er overtreden is, daar is Verstappen het wel mee eens. "Mocht het zo zijn dat er overtredingen zijn gemaakt, dan moet dan serieus genomen worden. Regels zijn regels en deze dingen kunnen het kampioenschap beslissen. Ik weet nu nog niet of het waar is, dat zullen we wel zien."

Lees ook: AlphaTauri verrast door dubbele Q3-kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen enorm gefrustreerd door te weinig brandstof

Lees ook: Esteban Ocon: Auto trok naar rechts en voelde losgekoppeld

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden