Verstappen gaat in op speculaties over mogelijk vertrek: "Ik wil bij Red Bull blijven"

Verstappen close up melbourne

Max Verstappen heeft tijdens de mediadag in Melbourne duidelijk gemaakt dat Red Bull het team is waar hij in de toekomst wilt zijn, ondanks alle speculaties in de media over een mogelijk vertrek van de drievoudig wereldkampioen.

Afgelopen weken kwam het al meerdere keren aan bod, ondanks dat Verstappen een contract heeft bij Red Bull tot en met 2028, gaan er geruchten rond dat hij aan het kijken is om in 2025 voor een ander team te gaan rijden. Deze geruchten kwamen tot stand door het gedoe rondom Red Bull-teambaas Christian Horner. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet onlangs al weten dat hij de Nederlander graag voor zijn team zou laten rijden, maar voegde er wel aan toe dat elk team hem wel zou willen hebben als hij beschikbaar zou zijn. 

Op de donderdag in Melbourne ging Sergio Perez in op de geruchten over zijn teamgenoot. De Mexicaan zei tegenover F1.com dat Red Bull zich op dit moment in een zeer goede positie bevindt en dat het "een klap" voor het team zou zijn als de Nederlander het team zou verlaten. Verstappen reageerde iets later de dag op de uitspraken van Perez. "Ik denk dat er geen reden is om niet blij te zijn. De auto is heel erg goed, er zijn veel goede mensen in het team die constant hard aan het werk zijn om betere resultaten te behalen, daar ligt de focus op voor mij", reageert Verstappen. "Als ik naar huis ga dan denk ik er niet aan, omdat het vast staat waar ik rij en dat is ook waar ik wil blijven rijden."

 

Verstappen en Horner Melbourne 2

Foto: Red Bull Content Pool
 

Verstappen blij met start van F1-seizoen

Toen Verstappen gevraagd werd over de start van dit seizoen, reageerde hij erg tevreden. "Ik denk dat het voor mij in de auto zeker de beste start van het jaar is geweest. De balans van de auto is erg goed, maar ik denk ook dat we als team sterk hebben gehandeld zonder veel fouten. Dus ik ben daar natuurlijk heel blij mee en ik hoop dat we dit kunnen voortzetten. We blijven kijken wat we kunnen verbeteren, maar tot nu toe ben ik heel positief", aldus Verstappen voorafgaand aan de Grand Prix in Melbourne.

 

Lees ook: Carlos Sainz weer achter het stuur in Melbourne: "Ik zal geen 100% zijn"

Lees ook: Susie Wolff klaagt FIA aan na onterechte beschuldigingen

Lees ook: Geen EU-sancties voor Nikita Mazepin na hoger beroep

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden