Adrian Newey rekent op spannende strijd in 2023

Leclerc Verstappen Saudi Arabia

Red Bulls topontwerper Adrian Newey denkt dat Red Bull het in 2023 een stuk lastiger gaat krijgen en rekent op een spannende strijd met Mercedes en Ferrari voor de wereldtitel in het komende Formule 1-seizoen. 

2022 Was een succesvol jaar voor Red Bull Racing. Voor het eerst sinds 2013, toen er nog met V8-motoren werd geracet, werd Red Bull constructeurskampioen. En Max Verstappen werd voor het tweede jaar op rij wereldkampioen bij de coureurs en dat gebeurde al vijf wedstrijden voor het einde. Maar als we Adrian Newey moeten geloven, wordt 2023 een stuk spannender en zal Red Bull het lastig krijgen en dat komt mede door de windtunnelbeperking die Red Bull heeft gekregen voor het overschrijden van de budgetcap.

"Je kan gewoon minder onderdelen testen in de windtunnel en dat is een nadeel, maar als we het slim aanpakken gaat dat niet echt een verschil maken", voorspelt Newey, die denkt dat de concurrentie stappen gaat zetten. "Ferrari zal hun zwakkere punten, zoals hun betrouwbaarheid, aanpakken. Ze hadden een paar motorproblemen in 2022 en de pitmuur maakte wat fouten. Zij zullen echt wel mee gaan doen voor de titel", vertelt Newey aan Motorsport.com.

Verstappen Newey

Comeback Mercedes

En ook rekent Newey op een comeback van Mercedes in 2023. "Mercedes begon het jaar met een auto die veelste traag was, maar ze wonnen op het einde toch nog een wedstrijd. Zij zijn volgend seizoen ook vooraan te vinden en dus gaat het gewoon een uitdagend jaar worden", aldus de Britse topontwerper.

Lees ook: George Russell over startcrash Silverstone: Wilde direct helpen

Lees ook: Van Kalmthout: Andretti toegevoegde waarde F1

Lees ook: Oud-teambaas ziet de Vries als sterke coureur

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden