Oud teambaas ziet De Vries als sterke coureur

Nyck de Vries Monza Williams

Ian James, oud-teambaas van Nyck de Vries, vindt dat het stoeltje van De Vries volledig terecht is. Volgens James is De Vries een goede coureur en heeft de Nederlander goede kansen om te overwinteren in de Formule 1. 

Van 2019 tot 2021 heeft Nyck de Vries gereden in het Formule E-kampioenschap bij Mercedes, onder teambaas Ian James. De Vries maakt de overstap vanuit de Formule E richting de Formule 1, iets wat volgens James volledig terecht is. "Hij (De Vries, red.) was iemand naar wie we keken toen we het zesde seizoen in gingen. We zagen zijn kwaliteiten, niet alleen als coureur maar ook als teamspeler", aldus de teambaas. Volgens James zal het team waarvoor De Vries rijdt profiteren van zijn instelling. "Hij zegt wat er gezegd moet worden, wijst verbeterpunten aan maar doet dat op een bepaalde diplomatieke manier." De opmerkingen van De Vries zouden nooit leiden tot onenigheden binnen een team. "Ik denk dat hij zichzelf goed gaat positioneren, buiten dat Formule 1 een andere klasse is, het is bruut."

Nyck de Vries AlphaTauri
Foto: Red Bull Content Pool

Formule E als Formule 1-pool

James ziet een groot succes verhaal voor de Formule E in De Vries. "We zijn altijd overtuigd geweest van het feit dat we talent hebben hier (Formule E, red.), die gemakkelijk kunnen wisselen tussen verschillende klassen, zij het Formule 1, Formule E, WEC of iets anders", aldus James. Afgelopen jaren zijn er steeds meer linkjes te leggen tussen verschillende raceklassen. Binnen het team van McLaren zien we bijvoorbeeld een sterke band tussen de IndyCar-coureurs en Formule 1-coureurs. 

Lees ook: Helmut Marko vergelijkt Red Bull-wereldkampioenen: Verstappen en Vettel

Lees ook: Carlos Sainz: "Consistentie sleutel voor succesvol 2023" 

Lees ook: McLaren: Lando Norris versus Daniel Ricciardo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden