George Russell over startcrash Silverstone: Wilde direct helpen

George Russell Singapore

George Russell wilde direct helpen na de zware crash bij de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Guanyu Zhou eindigde daarbij ondersteboven en vloog hard in de hekken. De race van Russell was ook al klaar en dus besloot hij direct te helpen.

Eén van de zwaarste crashes van het seizoen was tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Er waren meerdere auto’s bij betrokken die vroegtijdig klaar waren. Guanyu Zhou belandde na contact ondersteboven en gleed met de halo over het asfalt. In de grindbak sprong de auto op over de bandenstapels in het hekwerk. De Chinees belandde tussen de bandenstapels en de hekken. George Russell rende naar de Alfa Romeo toe om te helpen. Een situatie waar hij na afloop van het seizoen nog een keer op terugkijkt.

George Russell Mercedes
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Menselijke reactie

“Bij het zien van zo’n ongeluk weet je gewoon hoe het voelt vanuit de cockpit. Het is vreselijk om te zien op welke manier de auto in zo’n positie belandde.” Dat liet de Mercedes-coureur weten aan Motorsport.com. “Mijn race was toch al klaar dus ik bedacht mij alleen hoe ik kon helpen. Je hebt geen idee wat er nog gaat gebeuren, de auto had in de brand kunnen vliegen. Het was uiteindelijk meer een menselijke reactie dan een reactie van een coureur.”

Lees ook: Helmut Marko vergelijkt Red Bull-wereldkampioenen: Verstappen en Vettel

Lees ook: Carlos Sainz: "Consistentie sleutel voor succesvol 2023" 

Lees ook: McLaren: Lando Norris versus Daniel Ricciardo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden