Albon heel blij, Sargeant erg teleurgesteld na kwalificatie

alexanderalbon2023

Bij het team van Williams zijn er twee verhalen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Alexander Albon is heel erg blij met zijn achtste tijd, Logan Sargeant baalt van zijn achttiende startplek.

Alexander Albon kwam stralend voor de microfoon van F1.com staan. "Ik ben echt heel erg blij hiermee. Het hele weekend waren we goed en dat resulteert hierin. We kregen in Jeddah de banden niet goed voor elkaar en dat hebben we nu hier wel. Het voelt zo goed nu het allemaal werkt. Het was een goede dag voor ons allemaal."

Sargeant: Fout kost ons Q2

Logan Sargeant is niet blij met zijn eigen prestaties tijdens de kwalificatie. "Ik miste vandaag een beetje de snelheid. De tweede run ging het beter, maar ik maakte wel een fout bij bocht dertien. Zonder die fout hadden we de tweede kwalificatieronde gehaald. Ik moet nog leren om een goede ronde aan elkaar te knopen."

Punten voor beide coureurs doel

Albon is duidelijk wat er zondag moet gaan gebeuren. "Punten pakken, dat is waar we voor moeten gaan. Ik denk wel dat ik niet veel ga slapen van de adrenaline, maar de focus is gelegd op morgen."

Sargeant is gebrand op revanche na de kwalificatie en wil ook voor punten gaan. "Zeker. De auto is goed genoeg voor punten. Onze snelheid op de rechte stukken zit goed, maar het inhalen is wel lastig. We gaan ervoor!"

Lees ook: George Russell: Dit hadden we niet verwacht

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden