Albon: Punten in Monza waren cruciaal voor Williams

door Irene Lenting
alexander albon monza 2023 zondag

Alexander Albon eindigde in Monza op de zevende plaats, wat voor het team van Williams een belangrijk resultaat was. De zes punten die de coureur wist te behalen, zijn cruciaal voor het team van Williams in het constructeurskampioenschap. Vooral met het oog op komende races waarin de auto naar verwachting minder goed zal presteren.

Alexander Albon slaagde er opnieuw in om zijn Williams in Monza in de punten te brengen. Dankzij de topsnelheid van zijn auto en de lange rechte stukken van het circuit kon Albon zijn concurrentie achter zich houden en eindigde hij opnieuw in de punten. Het team uit Grove begon na de zomerstop met hetzelfde aantal punten als Haas. Na succes in zowel Zandvoort als Monza heeft het team nu een voorsprong van 10 punten op hun directe concurrentie. Hierdoor staat het Britse team momenteel op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Het Williams-team lijkt nu in een goede positie te verkeren om deze positie te behouden en zowel Haas als Alfa Romeo achter zich te houden. Voor Albon is dit een reden tot opluchting: "Dit hadden we nodig, want ik denk niet dat we de komende races, tot aan Vegas, echt een kans maken," aldus Albon tegenover Motorsport.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Temperatuur speelt een belangrijke rol voor Williams

De resultaten van Williams in de afgelopen races zijn veelbelovend, vooral dankzij de aerodynamische upgrade die voor de zomerstop werd geïntroduceerd. Het team presteert goed op de lange rechte stukken, maar behaalt ook betere resultaten op bochtige circuits zoals Zandvoort. Het Williams-team verwacht beter te presteren in lagere temperaturen. Tijdens de komende raceweekenden in Azië en Amerika zal het echter warm zijn. "We zijn beter dan vorig jaar, maar met name wanneer het circuit heet is en de bandenslijtage hoog is, hebben we het echt moeilijk," verklaart hij. Daarom zal de temperatuur tijdens de komende races een belangrijke rol spelen in de positie van Williams in het constructeurskampioenschap.

 

Lees ook: Liberty Media: dominantie Max Verstappen uitdaging voor Formule 1

Lees ook: Hamilton kan niet wachten tot de nieuwe W15 in 2024

Lees ook: Alonso teleurgesteld door anonieme race in Monza

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden