Albon verklaart ophouden Leclerc: Kon sneller zijn op slicks

Alexander Albon in de paddock Spanje 2022

Williams-coureur Alexander Albon heeft verklaard waarom hij de blauwe vlaggen tijdens de race in Monaco genegeerd had. Volgens de Britse Thai kon hij sneller zijn dan Charles Leclerc, die hem op een ronde zou gaan zetten.

Het was merkwaardig om te zien dat Albon enkele bochten lang Leclerc achter zich liet die op vers rubber eraan kwam. Albon werd ook nog eens aangemoedigd door het team om Leclerc, die in duel was voor de overwinning, voorbij te laten. Toch hield Albon zich niet aan de tips en gaf geen ruimte.

Sneller op slicks

Albon verklaart nu dat hij het idee was dat de slicks onder zijn auto sneller zouden zijn dan de intermediates waarop Leclerc reed. "Ik was er echt van overtuigd dat ik sneller zou zijn met de slicks. Als ik Charles (Leclerc) voorbij zou laten gaan dan was ik een paar bochten later weer sneller. Ik besef dat het een ongemakkelijke situatie was, maar ik ben van mening dat ik de juiste keuze gemaakt heb", sprak Albon tegenover Motorsport.com.

alexander albon bahrein 2022

Boos Italië

In de Italiaanse media wordt Alexander Albon ongenadig hard afgemaakt. Uiteraard vanwege het feit dat Leclerc in de Ferrari rijdt, maar ook vanwege het feit dat Albon nog gelinkt is aan Red Bull Racing. Ook de wedstrijdleiding moet het verduren, volgens verschillende media hadden zij moeten ingrijpen in dit geval.

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Seidl: Norris heeft potentie maar is nog geen Hamilton

Lees ook: Mike Krack: we willen graag met Vettel verder in 2023

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden