Alex Albon verlengt zijn contract bij Williams

door Shakyra van den Heuvel
Albon F1 België 2022 1

Alex Albon heeft zijn contract bij het team van Williams voor meerdere jaren verlengd. Dat heeft het team in een statement laten weten. Sinds 2022 is hij actief bij het team en heeft hij al mooie momenten mogen beleven. 

Sinds dat Alex Albon zijn stoeltje was verloren bij het team van Red Bull in 2020, heeft hij verschillende dingen ondernomen. Zo is hij een belangrijk persoon geweest tijdens het kampioenschap van 2021 en wist hij een stoeltje te bemachtigen binnen het team van Williams. "Sinds zijn komst bij Williams Racing heeft Alex Albon blijk gegeven van uitzonderlijke vastberadenheid en toewijding, zowel op als naast de baan. Zijn prestaties sinds zijn komst in de aanloop naar het FIA Formule 1 wereldkampioenschap van 2022 zijn een integraal onderdeel van de vooruitgang en het succes van het team en zijn inspanningen hebben aanzienlijk bijgedragen aan de beste kampioenschap finishpositie van het team sinds 2017, namelijk de zevende plaats vorig jaar", laat Williams weten in een statement. Door deze langdurige samenwerking aan te gaan, hopen ze een goede start te maken aan de nieuwe regels die er aan zitten te komen in de Formule 1 in 2026. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

"Moeilijke start van het jaar"

Alex Albon laat weten dat het team momenteel een moeilijke start van het jaar beleefd. "We hebben bij Williams veel vooruitgang geboekt en ik heb de enorme veranderingen achter de schermen gezien om ons terug te brengen naar de top van de grid", aldus Albon. Volgens hem is dit een langetermijnproject waar hij een sleutelrol in kan gaan spelen. "De reis zal tijd kosten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het juiste team samenstellen om vooruit te komen en de komende jaren grootse dingen te bereiken.”

Lees ook: Viaplay sluit samenwerking met Grand Prix Radio niet uit

Lees ook: CEO Viaplay in F1 aan Tafel: "Eerste jaar was zoeken"

Lees ook: Arrow McLaren bevestigt Ilott voor Indy 500

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden