Alexander Albon: "Focus ligt nu op 2024"

door Irene Lenting
alexanderalbon2023

Voor veel coureurs binnen de Formule 1 eindigt het contract aan het eind van het seizoen 2024. Nu er een stoeltje vrij komt bij teams als Red Bull en Mercedes, zullen de coureurs er alles aan doen om een plekje bij één van de topteams te kunnen bemachtigen. Alexander Albon is één van de coureurs die momenteel wordt gelinkt aan een mogelijke overstap. Ondanks de geruchten geeft de Thaise coureur aan zijn focus op zijn huidige team, Williams, te houden.

Focus op het leveren van goede prestaties bij Williams 

Alexander Albon wordt momenteel benoemd als potentiële kandidaat voor zowel het team van Red Bull als Mercedes. De Thaise coureur liet het afgelopen jaar indrukwekkende prestaties zien, eindigde als dertiende in het coureurskampioenschap en hielp het team van Williams naar een zevende plaats. Ondanks de vele geruchten en mogelijkheden voor de coureur in 2025 richt Albon zich momenteel volledig op zijn prestaties in de Williams auto. “Eerlijk gezegd ligt de focus er momenteel niet op”, vertelde Albon bij SkySports na de aankondiging van de Williams-bolide voor 2024. “Dat is meer voor het werk achter de schermen. Ik richt me op Williams en de positieve ontwikkeling die we doormaken en probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen.”

Om een positie te bemachtigen binnen een van de topteams zal Albon zich nog extra focussen op zijn prestaties het komende jaar. “Ik moet het succes dat we vorig jaar hebben gehad zien vast te houden en dan nog wat meer doen om ervoor te zorgen dat die kansen er komen.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Albon (@alex_albon)

 

Vowles: “Alex heeft bij Williams getekend tot eind 2025”

Ondanks dat er in de media al wordt gesproken over een eventuele overstap van Albon, ontkracht Williams teambaas James Vowles deze geruchten. “Alex heeft bij Williams getekend tot eind 2025, dat staat vast”, aldus Vowles bij Motorsport.com. “Het is niet iets waar ik heel publiekelijk over ben geweest, omdat ik dat niet nodig vind. Alle berichten die je ziet, zijn allemaal speculaties.” De resultaten die Albon het afgelopen jaar heeft laten zien, hebben het team van Williams enorm geholpen. Vowles houdt daarom graag een coureur als Albon binnen zijn team. “Zou ik hem in de weg staan? Ik heb de verantwoordelijkheid van Williams op mijn schouders, dat is het belangrijkste voor mij,” benadrukt de Brit. “Hij is een ongelooflijke coureur die zijn plaats vooraan verdient.”

 

Lees ook: F1 aan Tafel: Waarom Lewis naar Ferrari moest

Lees ook: Stake F1 Team onthult nieuwe bolide

Lees ook: Williams onthult FW46 bij presentatie in New York

 

 

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden