Alexander Albon: Goed nadenken dit weekend

Albon Italie 2022

Alexander Albon is klaar voor de Grand Prix van Singapore. De Thai heeft geen pijn meer na zijn operatie maar denkt wel goed na gedurende dit weekend.

Tijdens de zaterdag van de Grand Prix van Italië kwam het nieuws naar buiten dat Alexander Albon niet meer zou rijden vanwege een blindedarmontsteking. Hij werd vervangen door Nyck de Vries en moest met spoed een operatie ondergaan. Drie weken later zit hij bij de persconferentie van F1TV weer glimlachend vragen te beantwoorden. "Het voelt goed om terug te zijn. Ik ben er klaar voor en voel me fit. Ik heb twee goede weken training gehad om terug te keren naar waar we vandaag staan, we zien hoe het gaat." Het circuit in Singapore is één van de zwaarste circuits op de kalender. Met een operatie achter de rug gaat het dus niet makkelijk worden voor Albon, zelf is hij daarin realistisch. "We moeten goed nadenken daarover, maar ik voel me goed", aldus de Thai.

Grand Prix van Italië

De Williams was goed in Italië. Albon reed goede trainingen en het zag ernaar uit dat het weekend goed zou verlopen voor hem. Nyck de Vries nam het stokje over en pakte waardevolle punten voor het team. Albon was gefrustreerd over het feit dat hij zelf niet kon rijden. "Ik heb de race gezien, maar het was frustrerend om te zien. Mijn hartslag ging omhoog op sommige punten in de race, op het gegeven moment moest ik de race zelfs afzetten. De vrijdag was de auto heel goed en dat wordt je zaterdag wakker met de keuze of je het risico gaat nemen." Het team koos ervoor om Albon niet te laten rijden en daar heeft hij uiteindelijk vrede mee. "Het was de goede keuze", meent de Thai.

Nyck de Vries

"Nyck heeft het fantastisch gedaan", begint Albon. Hij vertelt dat het een goed weekend zou worden maar dat de punten die De Vries binnen haalde, heel goed voor het team waren. Albon gaat met weinig verwachting het huidige weekend in. Het circuit is high downforce en dat ligt de Williams niet helemaal. "We gaan het proberen", besluit Albon. Nyck de Vries is aanwezig is Singapore als reservecoureur. 

Lees ook: Alpine verwacht flinke verbetering door nieuwe vloer

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Singapore

Lees ook: Grand Prix Radio Historie: GP Singapore 2008

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden