Alpine verwacht flinke verbetering door nieuwe vloer

Alpine monza 2022

Beide Alpine-coureurs krijgen in Singapore een nieuwe vloer onder hun bolides gemonteerd. “Deze nieuwe vloer zou een flinke stap qua prestaties moeten opleveren”, zegt technisch directeur Pat Fry tegen Motorsportweek.com. Hiermee hoopt het team haar vierde plaats bij de constructeurs te kunnen verstevigen.

Met een vierde plaats in het constructeurskampioenschap staat Alpine er goed voor, maar McLaren staat slechts achttien punten achter het Franse team. Alpine zal er daarom alles aan doen om hun Britse concurrenten voor te blijven. Volgens Fry heeft het team de afgelopen races geregeld upgrades meegenomen en pakten deze telkens uit zoals verwacht.

Verbetering in performance

In Singapore neemt Alpine daarom een nieuwe vloer mee voor zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon. Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd, maar zijn er volgens Fry wel degelijk verbeteringen aangebracht aan de onderkant. De technisch directeur van Alpine verwacht met de nieuwe vloer dan ook een goede stap qua performance te maken.

Nauw gevecht

De nieuwe vloer zal zeker niet het laatste nieuwe onderdeel zijn dat Alpine zal introduceren. “We hebben nog meer upgrades in petto”, zegt Fry. “Zeker tot oktober blijven we daar nog mee bezig.” Hij prijst ook het harde werk dat in de fabriek in Enstone wordt verricht. “Nu het gevecht om de vierde plaats zo close is, maakt dat het racen alleen maar leuker”, aldus Fry. “We moeten vooral zorgen dat we bovenop de betrouwbaarheid zitten en proberen elke race goed te kwalificeren en in de punten te eindigen’, sluit hij af.

Lees ook: Grand Prix Radio Historie: GP Singapore 2008

Lees ook: Oscar Piastri: wist niet of Ricciardo van me wilde horen

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Singapore

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden