Oscar Piastri: wist niet of Ricciardo van me wilde horen

door Frederique van Grinsven
Ricciardo paul ricard

Oscar Piastri, de nieuwe aanwinst van McLaren, heeft onthuld dat Daniel Ricciardo contact met hem heeft opgenomen na het nieuws dat de achtvoudige Grand Prix-winnaar wordt vervangen door zijn jongere landgenoot. "Mijn respect is alleen maar groter geworden." laat Piastri weten.

De overstap van Piastri naar McLaren is een bijzondere gang van zaken geweest. De Australische coureur werd na het vertrek van Fernando Alonso bevestigd door Alpine, maar Piastri zelf ontkende dit. Uiteindelijk werd het contract dat hij al had met McLaren door het Contract Recognition Board als geldig verklaard. 

Dit betekent dat de Australische coureur volgend jaar naast Lando Norris rijdt en daarmee de plek overneemt van Daniel Ricciardo, die momenteel nog geen nieuw contract heeft voor 2023.

Geen problemen met Ricciardo

De twee Australiërs hebben na afloop van de soap met elkaar gesproken en duidelijk gemaakt dat ze even goede vrienden zijn. Tijdens een gesprek met In the Fast Lane laat Piastri weten dat het Ricciardo was die zijn hand uitstak.

"Dat was echt geweldig van Daniel om contact op te nemen... Ik was van plan het zelfde te doen, maar eerlijk gezegd wist ik niet of hij van me wilde horen. Ik probeerde te bedenken wat ik moest zeggen, maar hij was me voor."

"Daniel is een echte professional. Mijn respect voor hem was al extreem hoog en het is alleen maar groter geworden door de manier waarop hij reageerde." zegt Piastri. "Wetende dat er geen problemen zijn tussen ons, dat heeft me echt heel veel geholpen. Het was een mooi moment."

Met titels in F2 en F3 zijn de verwachtingen hoog voor de 21-jarige coureur en ook Ricciardo is een grote naam om te vervangen. "Als ik in de buurt kan komen van het succes dat [Ricciardo] op het circuit heeft gehad, en ook het karakter daarbuiten, denk ik dat ik het redelijk goed doe."

Daniel Ricciardo McLaren Italie vrijdag

Foto: McLaren Media Centre

Nummer 81 bij McLaren

Verder bevestigt Piastri dat hij volgend seizoen met nummer 81 zal rijden in de Formule 1 en laat hij verder weten dat het verhaal achter het nummer "niet bijzonder interessant" is.

"81 was het nummer dat ik had in het karten." vertelt hij. "De kart shop waar ik naartoe ging had alleen nummers één op voorraad. Om voor de hand liggende redenen kon ik natuurlijk niet nummer één zijn, dus ik was nummer 11 voor mijn eerste paar races. Maar tijdens de Victoriaanse staatstitels was er al iemand met nummer 11. Dus ik weet niet wat me inspireerde maar ik veranderde het eerste nummer naar acht en sindsdien was dat het."

Lees ook: Volgend seizoen zes sprintraces in Formule 1

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de Grand Prix van Singapore

Lees ook: Guanyu Zhou blijft bij Alfa Romeo in 2023

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen