Guanyu Zhou blijft bij Alfa Romeo in 2023

Guanyu Zhou 2022

Guanyu Zhou blijft blij Alfa Romeo in 2023. De Chinees kent een succesvol debuut in de Formule 1 en wordt beloond met een nieuw contract. Hiermee is het team van Alfa Romeo compleet voor 2023, met Guanyu Zhou en Valtteri Bottas. Dit laat het team weten in een statement. 

Guanyu Zhou kent een succesvol rookie seizoen. De Chinees staat momenteel zeventiende in het kampioenschap met zes punten. Vooral zijn eerste race in de Formule 1 werd goed beloond. Hij wist daar gelijk in de punten te eindigen. Alfa Romeo zelf staat momenteel zesde in het kampioenschap. Zhou is tevens de eerste Chinees die de Formule 1 wist te bereiken. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @alfaromeoorlen

Tevredenheid bij Vasseur

Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo is erg tevreden met Zhou en kijkt er dan ook naar uit om de samenwerking met de Chinees te verlengen. "Ik kijk er naar uit om verder samen te werken met Zhou. Al vanaf dag één ben ik onder de indruk van zijn werkwijze", aldus Vasseur. De teambaas is verrast dat Zhou zo snel zich wist aan te passen aan de Formule 1 en is benieuwd wat de Chinees volgend jaar allemaal kan doen. "We wisten dat hij snel was, maar hoe hij zich wist aan te passen aan de Formule 1 in zo'n korte tijd heeft ons verrast. Hij is leergierig en durft vragen te stellen aan de engineers en Bottas. Hij past dat dan ook gelijk toe en verbeterd zichzelf race op race. Ik weet daarom ook zeker dat hij volgend jaar nog meer stappen gaat zetten."

"Ik wil meer bereiken"

Voor Zhou was het altijd een droom om de Formule 1 te halen, dat is dan ook gelukt. Nu wil hij meer bereiken in de Formule 1. "De Formule 1 halen was altijd een grote droom voor mij en het gevoel van die eerste race rijden zal dan ook voor altijd bij me blijven. Ik wil meer bereiken in de sport en met het team", vertelt Zhou. Die toegeeft dat hij ook nog veel te leren heeft. "Ik moet nog steeds veel leren en ontwikkelen, maar ik ben zelfverzekerd met ons werk. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in dit verhaal van het team en mij."

Lees ook: McLaren rijdt met nieuwe livery in Singapore en Japan

Lees ook: F1 aan Tafel: Max' missie

Lees ook: Horner: Hadden dominant Mercedes verwacht na presentatie W13

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden