Alexander Albon met grote update richting Silverstone

Alexander Albon op de grid na drivers parade GP Australië 2022

De eerste update voor Williams is ook gelijk een grote update, die alleen op de auto van Alexander Albon gemonteerd wordt. Volgens Albon neigt deze update naar een concept van de RB18. Hij mag de update uittesten op Silverstone. Dit laat hij weten tegenover Motorsport.com

Williams komt voor het eerst met een update, en dat tijdens hun thuisrace op Silverstone. Het is ook gelijk een grote update, die alleen voor Alexander Albon beschikbaar is. Dat doen ze om de verschillen te kunnen vergelijken, omdat de updates aan de auto gaan opvallen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Visuele verandering

De update is zo groot dat er ook visuele veranderingen plaatsvinden. Het pakket heeft invloed op de vloer en het bodywork en is de grootste tot nu toe voor het team. "Het belooft een interessant weekend te worden. We hebben al een tijdje geen grote upgrades gehad. Natuurlijk gaat er visueel ook het een en ander veranderen. Het moet uiteraard beter presteren dan het vorige pakket. De tijd zal het leren", aldus Albon. Die ook toegeeft dat er nog veel te werken valt aan de auto, waarvan de balans het belangrijkste is. "Er ligt in ieder geval nog voldoende werk op de plank. Het is vooral zaak om de balans aan te pakken", vertelt de Williams-coureur. 

Door de nieuwe regels gaan concepten ook steeds meer op elkaar lijken. Zo heeft de update van Williams, volgens Albon, iets weg van de huidige Red Bull. "edereen begon dit jaar met wat anders, maar nu gaat het of naar het Ferrari-concept of naar dat van Red Bull. Dat van ons lijkt meer op Red Bull, maar ik wil het geen gelijkenis noemen. Er zijn niet veel dingen gelijk aan de auto van twee weken geleden, dat is iets positiefs."

Snellere auto

Doordat de andere teams al updates hebben gebracht aan hun auto's loopt het team van Williams nu iets achter. Albon hoopt dat daar met deze update verandering in komt en dat de auto sneller is. "Realistisch gezien zijn we gewoon niet snel genoeg, dat weten we. Er is zelfs een kleine achterstand op de negende snelste wagen. Vooral Aston Martin heeft een stap gemaakt, daardoor zijn we de aansluiting wat verloren", aldus Albon. Verder hoopt de coureur met de kwalificatie in Q2 te komen, maar moet hij in de vrije trainingen aanvoelen hoe de auto het doet. "Hier gaan we op vrijdag voornamelijk uitzoeken hoe we met de auto moeten omgaan en kijken wat we kunnen doen met de rijhoogte en balans. Het kost ook tijd om daaraan te wennen. Misschien lukt het niet eens dit weekend. Ik hoop dat we ons in Q2 kunnen krijgen en dat we meer voor punten in het middenveld vechten. Op dit moment zou een elfde of twaalfde plaats het beste zijn."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Max Verstappen keurt racistische uitspraken Piquet en Vips af

Lees ook: Toto Wolff: Silverstone goed voor ons in verleden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden