Toto Wolff: Silverstone goed voor ons in verleden

Toto Wolff - GP van Engeland - 2021

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, zoekt meer prestaties tijdens de Grand Prix van Groot-Brittanië. Hij kijkt uit naar de race dichtbij de fabriek van het team.

Tijdens de Grand Prix van Canada behaalde het team van Mercedes wederom een podium. Toto Wolff was tevreden met het resultaat, vertelt hij aan zijn team. "Canada was het vijfde podium van het seizoen en we waren blij om solide punten te pakken." Mercedes staat derde in het constructeurskampioenschap en loopt qua punten niet ver achter op Ferrari. Toch meent Wolff dat er een groot gat tussen de teams zit. "We weten dat de twee top teams (Red Bull en Ferrari, red.) een voordeel hebben. Onze uitdaging is om dat gat tedichten", aldus Wolff.

Komend weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittanië op het programma. Voor Mercedes voelt de grand prix als een tweede thuisrace. De fabriek ligt namelijk dichtbij het circuit. "De grand prix is altijd een hoogtepunt van het jaar. De fans zijn zo passievol. Silverstone was goed voor ons in het verleden. We hebben wat vorderingen in de auto en dit is een soepeler circuit. We richten om nog een stap vooruit te zetten", aldus Toto Wolff.

Gedurende ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio. 

Lees ook: Jüri Vips gaat door in Formule 2

Lees ook: Nelson Piquet niet meer welkom in F1-paddock

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Engeland

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden