Nelson Piquet niet meer welkom in F1-paddock

door Patrick Wuite
Lewis Hamilton zwaait naar de menigte in Australië 2022

Volgens de laatste geruchten is drievoudig Formule 1-wereldkampioen Nelson Piquet niet meer welkom in de Formule 1-paddock. De Braziliaan lag, met name in Groot-Brittannië, onder vuur nadat hij een racistische opmerking maakte over Lewis Hamilton.

In een interview met het Braziliaanse Motorsports Talk blikte Piquet terug op de crash tussen zijn schoonzoon Max Verstappen en Lewis Hamilton op Silverstone in 2021, toen Verstappen op hoge snelheid in de muur belandde. Daarbij gebruikte de drievoudig wereldkampioen echter het N-woord en dat is niet goed gevallen. 

De Formule 1 en de meeste teams, waaronder Mercedes, Ferrari en Alpine, kwamen met een statement en accepteerden de uitspraken van Piquet niet. Door zijn uitspraken is hij niet meer welkom in de Formule 1-paddock. Zo meldt de BBC althans. 

 

Statement Piquet

Nelson Piquet heeft wel gereageerd op de ophef en biedt zijn excuses aan. "Ik wil duidelijk maken dat het om een interview gaat van vorig jaar. In Brazilië en Portugal wordt dat woord vaker gebruikt en betekent het iets als 'gast' of 'persoon'. Het was nooit mijn bedoeling om iemand te beledigen", aldus de Braziliaan.

Lees ook: Nelson Piquet maakt racistische opmerking over Hamilton

Lees ook: Red Bull ontbindt contract Juri Vips

Lees ook: Drie overwinningen in één weekend voor Kay van Berlo

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen