Drie overwinningen in één weekend voor Kay van Berlo

Kay van Berlo - header

Kay van Berlo heeft met maar liefst drie overwinningen een topweekend achter de rug. Deze races werden verreden in twee verschillende kampioenschappen, maar speelden zich wel op hetzelfde circuit af. Van Berlo praat Grand Prix Radio bij over zijn succesvolle weekend. 

Het succesvolle weekend van de Nederlander speelde zich af op Watkins Glen. In de Porsche Carrera Cup zijn ondertussen de helft van de races verreden. Van Berlo ligt momenteel aan de leiding, en heeft met zijn punten van dit weekend een aardige voorsprong opgebouwd. Na de races van de Porsche Carrera Cup, heeft hij nog een IMSA-race gereden. De races vonden op hetzelfde circuit plaats, maar volgens Van Berlo is het verschil rijstijl van de auto's alsnog even wennen. 

Porsche Carrera Cup

Hij reed de vierde ronde van de Porsche Carrera Cup Noord Amerika. Hierin werden twee races verreden, die hij allebei van pole position startte. De eerste race vond plaats op vrijdag. De race duurde veertig minuten, waarvan de helft achter de safety car is gereden. Na deze neutralisatie wist Van Berlo bij de groene vlag een gat te creëren naar de rest van het veld. "Uiteindelijk wist ik een gaatje van 4,3 seconden te slaan, en op die manier de winst binnen te halen", zo vertelt hij.

De race op zaterdag verliep iets moeizamer, maar ook deze kan hij in zijn zak steken: "Op zaterdag wilde ik hetzelfde trucje uithalen, wederom vanaf pole. Ook de initiële start was goed, alleen had ik deze keer iets meer pressure van mijn teamgenoten. Ik moest de eerste drie rondes een beetje verdedigend rijden om mijn teamgenoot achter me te houden." Na een neutralisatie wist hij opnieuw een kleine voorsprong op te bouwen, waarna hij als eerste over de finish kwam. Met twee overwinningen en beide keren de snelste raceronde, heeft Van Berlo in dit kampioenschap de maximale punten binnengehaald. 

IMSA Endurance kampioenschap

Voor de derde ronde van het IMSA Endurance kampioenschap reed hij de LMP3 voor Riley Motorsport. De vrije trainingen hiervoor vonden al plaats tussen de races van de Porsche Carrera Cup door. De teamgenoot van Van Berlo trapte de race af. Hij wist een aantal auto's in te halen, waarna de Nederlander zijn plaats overnam: "Uiteindelijk sprong ik in het midden van de race, met nog vier uur en dertig minuten te gaan, in de auto." Ook deze race heeft het team van Van Berlo gewonnen. 

"Dit zijn weekenden waar je van droomt. Uiteraard super tevreden, flink wat bekers opgehaald", vertelt hij.

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Renger van der Zande snelste Cadillac: Acura's waren gewoon te snel

Lees ook: Alfa Romeo met genoeg onderdelen richting Silverstone

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen afhankelijk van updates

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen