Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Engeland

door Patrick Wuite
Start 2021 Engeland

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Engeland op de kalender, de tiende race van het Formule 1-seizoen op het historische Silverstone. Namens Grand Prix Radio blikt Jeroen Bleekemolen alvast vooruit op de race.

Voor Lewis Hamilton is de Grand Prix van Engeland zijn thuiswedstrijd en in het verleden is hij bijzonder succesvol geweest op de Britse omloop. In de vorige race, in Canada, werd Lewis Hamilton na een strakke race derde. Jeroen Bleekemolen ziet dan ook dat Mercedes stappen maakt. "Het porpoising was in Canada onder de controle en daarmee waren ze een stuk competitiever. Dat is mooi om te zien. Zo komt het veld dichterbij elkaar en dan is niet alleen Red Bull en Ferrari vooraan, maar nu ook Mercedes", vertelt Bleekemolen.

Russell

Ook voor George Russell is het zijn thuiswedstrijd. De Brit, ook in dienst van Mercedes, is uitermate constant in 2022. Hij viel nog niet uit dit seizoen en is elke race in de top vijf gefinisht. "Hij is ontzettend sterk tot nu toe. Gaat hij dan ook meedoen voor het podium? We gaan het zien."

George Russell - rijdend voor - Bakoe 2022

IJzersterk Red Bull

Red Bull won in Canada voor de zesde race op rij. Bleekemolen denkt dat Red Bull ook dit weekend ijzersterk kan zijn. "Het is een circuit waar je veel downforce nodig hebt en waar je veel vermogen nodig hebt. De Honda-motor doet het gewoon goed. Ik verwacht dus dat Verstappen heel sterk gaat zijn", aldus Bleekemolen.

Lees ook: F1 aan Tafel: Gasly maakt goede beslissing

Lees ook: Pirelli ontwerpt hardere 2023-banden om onderstuur aan te pakken

Lees ook: Christian Horner: Masi maakte één fout

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden