Christian Horner: Masi maakte één fout

door Frederique van Grinsven
Verstappen_Canada

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten dat er wel degelijk een fout is gemaakt door Michael Masi tijdens de herstart van de seizoensfinale vorig jaar in Abu Dhabi. 

Max Verstappen haalde, na een herstart, in de laatste ronde Lewis Hamilton in, won de race en daarmee het wereldkampioenschap. Maar de manier waarop Masi de herstartprocedure uitvoerde kostte hem uiteindelijk zijn positie als F1-racedirecteur. De safety car werd te vroeg de pitlane in geroepen en niet alle auto's op een ronde achterstand, werden toegelaten om zich weer in de leidende ronde te voegen. 

Enige fout die hij maakte

Horner heeft al eerder zijn teleurstelling laten blijken over het ontslag van Masi, met name over de kritiek die de voormalige racedirecteur over zich heen kreeg toendertijd. Nu voegt de teambaas eraan toe, tijdens een gesprek met studenten bij Cambridge Union, dat Masi zeker een fout heeft gemaakt.

"Hij maakte één fout doordat hij niet toestond dat alle auto's met een ronde achterstand mochten unlappen", vertelde Horner. "Ik denk dat er drie auto's waren die achter in het veld werden gehouden. Dat was de enige fout die hij maakte."

Michael-Masi--5dc40721

Teleurstellende FIA

Maar Horner benadrukt nogmaals dat vooral de FIA fouten heeft gemaakt. “Ik was erg teleurgesteld in de manier waarop de FIA ​​met Michael omging. Omdat je weet dat hij in die race zijn best deed ondanks de druk die hij voelde. Het was duidelijk dat hij altijd onder druk zou staan ​​om die race opnieuw te starten. Niemand wilde een kampioenschap zien die gewonnen werd onder de safety car."

100 procent verdient

De controverse van Abu Dhabi doet niet af aan de prestaties van huidig wereldkampioen Verstappen, maakt Horner duidelijk. “Het kampioenschap wordt gewonnen over een seizoen en niet over een enkele race of een enkele ronde. Ik denk dat de manier waarop Max vorig jaar soms reed in niet de beste auto, maar sommige van de prestaties die hij vorig jaar heeft geleverd, dat hij dat kampioenschap 100 procent verdiende."

Verstappen Abu Dhabi

Foto: Red Bull Content Pool

Lees ook: Pirelli ontwerpt hardere 2023-banden om onderstuur aan te pakken

Lees ook: F1 aan Tafel: Gasly maakt goede beslissing

Lees ook: Christian Horner: Personeel moet niet rekening betalen budgetcap

 

 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden