Horner haalt uit naar FIA na ontslag Masi

alonso sprint imola

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft stevig uitgehaald naar de FIA na het ontslag van wedstrijdleider Michael Masi. De teambaas is erg teleurgesteld in hoe het ontslag gebeurde, zo laat de teambaas weten in een interview met The Independent.

Horner zegt ook dat er te weinig naar Masi zijn welzijn gekeken is. "Het ontbreken van ondersteuning voor Michael is erg teleurstellend. Zeker in deze tijden, waar er veel gekeken wordt naar mentaal welbevinden. Ik hoorde dat hij en zijn familie doodsbedreigingen kreeg, dat is echt niet goed."

Steun

Horner sprak ook nog de steun uit voor Masi, maar het was aan dovemansoren gericht. "Tijdens de bijeenkomst in Londen over het onderzoek in Abu Dhabi werd er erg veel druk op de FIA gelegd om Michael weg te sturen. Ik vond het erg belangrijk om Masi meer steun te geven, maar dat steunde weer niemand. Dat vond ik erg teleurstellend om te zien. Ik heb nadien nog contact gehad met Michael om hem alle goeds te wensen. De hele situatie was erg zwaar voor hem."

Horner-oostenrijk-gp

Geen cadeau

Horner gaf ook aan dat hij vindt dat Verstappen terecht kampioen is geworden. "De Britse media maakte er iets heel groots van omdat Lewis (Hamilton, red.) een Brit is, maar ik vond het wel terecht", aldus de Britse teambaas. "Verstappen was de beste en had heel veel pech. In Abu Dhabi maakte Mercedes gewoon de verkeerde tactische keuzes en wij de juiste. Het was geen cadeautje."

Verwachtingen

Horner sloot af met zijn verwachtingen voor 2022. "Hamilton zal enorm gemotiveerd zijn, maar ik verwacht ook meer strijd in het team zelf. George Russell is de rijzende ster en zal Hamilton op de hielen gaan zitten. George is hongerig voor succes en ook nog erg competitief."

Lees verder: Helmut Marko maakt zich geen zorgen: RB18 heeft veel potentieel

Lees verder: Lewis Hamilton: Niet de meest gemakkelijke test

Lees verder: Bahrein wordt representatiever volgens Sergio Pérez

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden