Lewis Hamilton: Niet de meest gemakkelijke test

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Lewis Hamilton heeft de nodige obstakels moeten overwinnen tijdens de testdagen in Barcelona. De Brit was uiteindelijk op vrijdag de snelste coureur op de baan na een lastige week.

Mercedes kan tevreden terugkijken naar de derde testdag in Barcelona. Hamilton en George Russell stonden aan het einde van de sessie bovenaan op basis van de tijden. Hamilton wist daarnaast in zijn Mercedes de meeste rondjes van iedereen te rijden tijdens de laatste dag op het Circuit de Catalunya. 

Obstakels

"Het zijn een paar interessante dagen geweest", laat Hamilton na afloop weten. "Het is niet de gemakkelijkste of soepelste test geweest en we hebben een aantal obstakels moeten overwinnen. Natuurlijk willen we altijd meer ronden rijden, maar ik ben blij met de resultaten van vandaag. Ik heb bijna honderd rondjes weten te rijden en voor een halve dag is dat niet slecht. De auto is een stuk anders om te besturen dan in voorgaande jaren, net als de banden. Daar werken we aan."

Mercedes W13 - Header

'Geen idee hoe iedereen ervoor staat'

Hamilton wordt gevraagd naar de prestaties met weinig brandstof in de tank. "Het was een verdomd stuk beter dan eerder tijdens de opdrogende of natte baan. Tijdens het begin van de sessie was het niet goed. Maar met verse banden voelde de auto een stuk beter en het is fijn om een goed gevoel op verschillende banden te ontwikkelen", zegt de zevenvoudig wereldkampioen. "We hebben geen idee hoe iedereen er voor staat", geeft hij toe.

Lees ook: Zak Brown juicht nieuwkomers toe

Lees ook: Ferrari let niet op snelheid

Lees ook: Russell denkt dat Mercedes achterloopt

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen