Jüri Vips gaat door in Formule 2

Yuri Vips Red Bull Racing

Jüri Vips zal dit seizoen in de Formule 2 uitrijden. Dat maakt het team waarvoor hij uitkomt, Hitech GP, bekend. Eerder deze week heeft Red Bull Racing het contract met de juniorrijder opgeschort, omdat hij racistische uitspraken deed tijdens een livestream. 

Red Bull heeft de overeenkomt met Vips ontbonden, nadat hij eerder al geschorst was voor het onderzoek. Het Formule 1-team praat naar eigen zeggen racisme niet goed. Het team waar hij in de Formule 2 voor rijdt heeft nu bekend gemaakt het jaar wel af te maken met de coureur uit Estland.

De baas van Hitech, Oliver Oakes, heeft via de sociale media van het team een statement naar buiten gebracht. "Ik heb besloten dat Jüri zijn stoeltje in F2 bij Hitech behoudt voor de rest van het seizoen, een beslissing waar we serieus over hebben gedebatteerd", zo laat hij weten. 

Tweede kans

Daarbij geeft Oakes aan dat we in een rare samenleving zouden leven als een mens geen tweede kans zou krijgen na het oprecht betuigen van zijn spijt. Hij ziet dit ook als een leermoment voor de jonge coureur. Hij geeft echter wel aan dat de carrière van Vips een stuk gemakkelijker zou verlopen als hij dit niet had gedaan. De baas van het team noemt het besluit van Red Bull om Vips direct te ontslaan een "terechte zware straf."

Grand Prix van Groot-Brittannië

Met een druk weekend voor de boeg tijdens een dubbele thuisrace voor het team besluit Oakes het voor nu hierbij te laten. "Ten slotte hebben de gebeurtenissen van de afgelopen dagen een schaduw geworpen over wat een fantastische thuisrace had moeten zijn voor de deur van Hitech, met onze Formule 2- en Formule 3-teams die strijden op Silverstone. Hitech zal zich daarom niet verder uitspreken over de zaak", zo sluit hij af.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Nelson Piquet niet meer welkom in F1-paddock

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Engeland

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden