Max Verstappen keurt racistische uitspraken Piquet en Vips af

Max Verstappen - Melbourne

Max Verstappen keurt de recent racistische uitspraken van Nelson Piquet en Jüri Vips af. Hij laat ook weten volledig achter de We Race As One-campagne, opgezet door de Formule 1 zelf, te staan. Dit laat hij weten aan Sky Sports

De Formule 1-wereld werd deze week flink opgeschut door twee racistische uitspraken. Die werden gedaan door Formule 2-coureur Jüri Vips en oud Formule 1-coureur Nelson Piquet. Max Verstappen laat zich daar voor het eerst over uit. 

Verstappen keurt racisme af

Jüri Vips stond onder contract bij Red Bull en Nelson Piquet is de schoonvader van Verstappen, die zijn dochter Kelly Piquet aan het daten is. Door die reden werd er al even gevraagd om een reactie van Verstappen en die is er nu ook. "Ik keur racisme in het algemeen af. Het probleem speelt zich niet alleen maar af in de Formule 1, maar over de hele wereld", aldus Verstappen. Hij is ook van mening dat de opvoeding een grote rol speelt in het racistisch woordgebruik. "Het is niet correct is om deze woorden te gebruiken. Ik denk dat je hier al op jonge leeftijd mee moet beginnen, dat je dit soort dingen niet kunt zeggen. Thuis en op school", vertelt Verstappen. Hij staat ook volledig achter de anti-racisme en discriminatie campagne, We Race As One, van de Formule 1 zelf. "Daar staan alle coureurs achter, dat ondersteunen we met zijn allen."

Twee racistische uitspraken 

Vorige week kwam er naar buiten dat, tijdens het livestreamen van een spel, Jüri Vips zich racistisch uitliet. Hij is daardoor niet langer meer actief voor het team van Red Bull, maar mag van zijn team in de Formule 2, Hi-tech, zijn seizoen afmaken. Deze week werd er bekend gemaakt dat ook Nelson Piquet racistische uitlatingen heeft gedaan. Hij heeft in November 2021 Lewis Hamilton racistisch bejegend in een interview over onder andere de race in  Silverstone. De Formule 1 en de FIA kwamen met statements. Verschillende coureurs en teams hebben op sociale media ook uitgesproken over de uitlatingen. Door de uitspraken is hij, volgens de laatste geruchten, niet meer welkom op de Formule 1-paddock.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Jüri Vips gaat door in Formule 2

Lees ook: Nelson Piquet niet meer welkom in F1-paddock

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden