Alexander Albon na kwalificatie in Australië: "Ik voelde zeker de druk”

Alexander albon australie 2024 auto - sargent

Tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië crashte Alexander Albon, wat het team dwong om een moeilijke beslissing te nemen. Met geen reserve chassis voorhanden koos het team ervoor om Albon te laten rijden in de auto van Sargent. De Thaise coureur slaagde erin om zich tijdens de kwalificatie op de twaalfde plaats te kwalificeren. Alhoewel Albon tevreden is met het resultaat, geeft hij aan dat de druk om te presteren voelbaar is.

Druk om te presteren 

Tijdens de eerste training op het Albert Park Street Circuit in Australië eindigde voor Alexander Albon vroegtijdig. De coureur raakte de kerb en crashte tegen de muur aan de andere kant van de baan. De omvang van de crash dwong het team om een keuze te maken tussen de twee coureurs, gezien het ontbreken van een reserve chassis. Albon kreeg hierbij de voorkeur. Als gevolg hiervan ervaart de coureur dit weekend grote druk om te presteren. "Als ik helemaal eerlijk ben, voelde ik zeker de druk. Het is een andere positie. Ik ben eerder zelf gecrasht in mijn eigen auto en dan is het eigenlijk gewoon het vertrouwen weer opbouwen voor de zaterdag. Deze keer, met alles wat er gaande is, voel je bijna een soort verantwoordelijkheid om goed werk te leveren”, benadrukt Albon na afloop van de kwalificatiesessie bij Formula 1. In de auto van Sargent wist Albon zich te kwalificeren op de twaalfde positie. Een resultaat waar het team tevreden mee is. “Ik denk dat P12 goed is voor ons. Ik denk dat het een resultaat is waar we op gehoopt hadden, gezien de omstandigheden. Het is niet gemakkelijk geweest voor het team, en zeker niet voor Logan natuurlijk”, onderstreept de Thaise coureur. “We willen eigenlijk niet racen op deze manier. Het doel voor morgen is dan ook: een goed resultaat neer te zetten voor hem en het team.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Williams Racing (@williamsracing)

 

De race in Australië

Ondanks de problemen aan het begin van het weekend heeft het team hoop op een goed resultaat tijdens de Grand Prix. De Williams auto's presteerden de afgelopen jaren goed op het Albert Park Street Circuit. Voor Albon is het nog lastig in te schatten hoe de race zal verlopen. Door zijn crash in de eerste training heeft de coureur weinig data kunnen verkrijgen over de race pace van de auto. “De banden gaan het gespreksonderwerp zijn tijdens de race en ik heb nog geen ronde gereden”, vertelt Albon. “We zullen zien hoe het gaat. Het is een voordeel dat nog niemand de harde band heeft geprobeerd, dus eigenlijk staan we allemaal een beetje gelijk. Die eerste stint zal ik me moeten aanpassen en zien wat er gebeurt, maar verder zal het gewoon een kwestie zijn van rijden en zien.”

 

Lees ook: Max Verstappen: " Onverwacht resultaat voor ons"

Lees ook: Carlos Sainz tevreden met P2: "Ik heb geen pijn"

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden