Carlos Sainz tevreden met P2: "Ik heb geen pijn"

carlos sainz ferrari australie 2024

Carlos Sainz is na afwezigheid in Saudi-Arabië terug in de auto en weet gelijk P2 te veroveren tijdens de kwalificatie in Australië. Het was een sterke kwalificatie van de Spanjaard nadat hij zo ziek is geweest. 

Gedurende de kwalificatie waren beide Ferrari-coureurs heel sterk en wisten Verstappen regelmatig te verslaan met een nieuwe snelste tijd. Het leek er lang op dat Sainz zelfs pole positon kon pakken. In Q1 en Q2 wist hij telkens de snelste tijd neer te zetten met een grote marge richting zijn concurrenten. In Q3 leek Verstappen echter sneller te zijn dan Sainz, maar alsnog wist de Spanjaard een tegenaanval in te zetten. Tijdens de eerste twee sectoren in zijn laatste poging was hij sneller dan de Nederlander, maar hij liet veel liggen in de laatste sector waardoor hij net wat te kort kwam. "We hadden een goede snelheid en daar ben ik blij mee", liet hij achteraf weten bij F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

"Ik heb geen pijn"

Carlos Sainz heeft twee weken geleden een operatie gehad vanwege zijn blindedarmontsteking die hij had opgelopen in Jeddah. In de afgelopen weken heeft hij flink moeten herstellen om dit weekend te kunnen rijden. "Het waren zware weken en ik heb veel in bed gelegen. Het is dan fantastisch om hier op P2 te eindigen", aldus de Spanjaard. Het was nog even de vraag of hij op tijd hersteld zou zijn, maar hij heeft samen met zijn medisch team per training gekeken of het mogelijk was om het weekend te vervolgen. "Ik heb geen pijn en ik ben blij dat ik kan rijden. Ik ga niet liegen. Uiteraard heb ik mij al eens beter en comfortabeler gevoeld, maar we gaan ervoor", vertelt Sainz. Zijn teamgenoot Leclerc moet vanaf P5 vertrekken omdat hij zijn laatste ronde moest afbreken. 

Lees ook: Sebastian Vettel keert terug naar autosport voor test met Porsche Hypercar

Lees ook: Lees ook: Hadjar wint F2-sprintrace Australië, uitval Verschoor

Lees ook: Zak Brown verlengt contract als CEO van McLaren Racing tot 2030

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden