Sebastian Vettel keert terug naar autosport voor test met Porsche Hypercar

sebastian vettel porsche 2024

Sebastian Vettel keert terug naar de autosport voor een test met de Porsche Hypercar. De viervoudig wereldkampioen Formule 1 zal volgende week testrijden met de Porsche die ingezet gaat worden tijdens de 24 uur van Le Mans.

Sebastian Vettel zal de aankomende week gaan testrijden voor Porsche Penske Motorsport. Het team van Porsche Penske Motorsport bereidt zich voor op de deelname aan de 24 uur van Le Mans met een 36 uur durende test op het Spaanse circuit van Aragón. Vettel zal plaatsnemen in de Porsche 963 en heeft ter voorbereiding al uitgebreid in de simulator gezeten.

'Het zal even wennen zijn'

Vettel is enthousiast over zijn terugkeer naar de autosport, maar erkent dat het weer even wennen zal zijn na twee jaar afwezigheid. ''Ik kijk ernaar uit om de Porsche 963 te testen. Ik heb de auto al een beetje leren kennen tijdens een shakedown in Weissach. Mijn nieuwsgierigheid naar endurance-races moedigde me aan om het gewoon eens te proberen. Ik ben enthousiast en kijk uit naar mijn tijd achter het stuur. Het zal zeker even aanpassen en wennen zijn, maar iedereen in het team is heel open en helpt me goed. Dit zal een nieuwe ervaring voor mij zijn.'' De viervoudig wereldkampioen laat weten dat er op dit moment geen verdere plannen zijn voor de toekomst.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Home of Porsche Motorsport (@porsche.motorsport)

Porsche blij met Vettel

Porsche is blij met Sebastian Vettel als testrijder van de Porsche 963. Het team is er zeker van dat de viervoudig wereldkampioen veel waardevolle feedback kan leveren voor de 24 uur van Le Mans die op 15 en 16 juni verreden wordt. ''We zijn blij dat Sebastian Vettel is geïnteresseerd in onze Porsche 963'', vertelt Thomas Laudenbach, Vice President van Porsche Motorsport. ''We waren hartstikke blij met zijn verzoek om een keer te mogen testen. We gaven hem graag een uitgebreide voorbereiding en veel tijd om met onze hybride prototype te rijden. Er is geen twijfel dat we veel zullen leren van zijn waardevolle feedback. Onze 36 uur durende run met Porsche Penske Motorsport en onze fabrieksrijders bij Motorland Aragón is de perfecte omgeving hiervoor.''

Lees ook: Carlos Sainz voelt zich goed na operatie: ''Blij dat ik weer kan rijden''

Lees ook: Zak Brown verlengt contract als CEO van McLaren Racing tot 2030

Lees ook: Williams bevestigt: Alex Albon gaat met de auto van Sargeant rijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden