Max Verstappen: " Onverwacht resultaat voor ons"

Max Verstappen auto kwalificatie Grand Prix van Australië

Max Verstappen pakt pole position tijdens de Grand Prix van Australië. De Nederlander had aanvankelijk wat problemen met de auto, maar weet ondanks dat de snelste tijd te noteren. 

Tijdens elke vrije training dit weekend noteerde Max Verstappen de tweede tijd. In Q1 en Q2 leek het erop dat, vanwege onderstuur, Verstappen genoegen zou moeten nemen met die bekende tweede plek. Echter, weet de Red Bull-coureur tijdens Q3 genoeg tijd te vinden om de pole position tijd neer te zetten. Hij noemt het dan ook een onverwacht resultaat. Verstappen verwacht tijdens de race de strijd aan te gaan met de Ferrari-coureurs. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Onverwacht resultaat

Het hele weekend heeft Verstappen al moeite met het vinden van de juiste set-up. Zo heeft hij geen enkele vrije training de eerste plek gezien. Ook tijdens de kwalificatie had hij moeite met het vinden van de sweet-spot. Pole position lag dan ook niet in de lijn der verwachtingen voor de Nederlandse coureur. "Dit is een onverwacht resultaat in de kwalificatie. Het is een lastig weekend, maar we zijn er gekomen. Vooral tijdens Q3 voelde de auto goed aan", aldus Verstappen tegenover F1.com.

De coureur van Red Bull vertrekt de race dus vanaf de eerste plek, maar naast hem staat Ferrari-coureur Carlos Sainz. Tijdens de vrije trainingen zag de rode bolide er al snel uit. Zo was tijdens de tweede en derde vrije training Charles Leclerc eerste. Verstappen verwacht veel van de Italiaanse renstal. "Ferrari ziet er, ook in de long runs, snel uit. We zullen zien of we gaan vechten met de Ferrari's tijdens de race, maar ik verwacht het wel."

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Australië

Lees ook: Hadjar wint F2-sprintrace Australië, uitval Verschoor

Lees ook: Charles Leclerc snelste in derde vrije training in Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden