Toro Rosso bevestigt komst Alexander Albon

aa

Alexander Albon vormt volgend seizoen met Daniil Kvyat het rijdersduo bij Scuderia Toro Rosso. De Italiaanse renstal heeft de komst van de Brits-Thaise coureur via Twitter bevestigd:

https://twitter.com/ToroRosso/status/1067093477182398466

Albon kwam afgelopen seizoen uit in de Formule 2. Hij finishte het kampioenschap op een derde plaats, achter George Russell en Lando Norris die ook volgend jaar de overstap maken naar de Formule 1.

De 22-jarige Albon werd al langere tijd in verband gebracht met een racestoeltje bij Toro Rosso, maar de teamleiding wilde tot en met de laatste Grand Prix in Abu Dhabi wachten om definitief te bepalen of het volgend jaar verder wilde met Brendon Hartley of dat het een andere coureur zou aantrekken. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op Albon die een verleden heeft bij Red Bull en bijzonder blij is met deze tweede kans: "Ik heb ups en downs gekend in mijn autosportcarrière. Ik ben in 2012 door Red Bull uit het programma gehaald, sinds die dag wist ik dat het een stuk lastiger zou worden om in de Formule 1 te komen. Ik heb hard gewerkt om iedereen te overtuigen en ik moet Red Bull en Helmut Marko enorm bedanken dat ze in mij zijn blijven geloven en me deze tweede kans hebben geboden."

Voor Albon bij Toro Rosso kon tekenen moest hij nog wel even af van zijn contract met Nissan. Hij zou voor de Japanners in de Formule E gaan rijden, maar dat gaat dus niet door.

Opmerkelijk genoeg is Albon de tweede rijder die volgend jaar van Red Bull een tweede kans krijgt. De andere coureur is Albon's teamgenoot Daniil Kvyat.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen