Alexander Albon: Waren net zo snel als Ferrari en Aston Martin

door Patrick Wuite
Alexander Albon auto zondag Bahrein 2023

Williams-coureur Alexander Albon gelooft dat Williams net zo competitief was in Zandvoort als Ferrari en Aston Martin, al had er veel met wat meer geluk meer ingezeten dan een achtste plaats.

Dat Williams zo competitief was in de Zandvoortse duinen had vrijwel niemand verwacht. De FW45 is vooral snel op low-downforce circuits en dat is het circuit in Noord-Holland nou net niet. Zandvoort is echt een circuit waar je veel neerwaartse druk nodig hebt. Des te knapper dat Williams met beide auto's Q3 haalde en dat Alexander Albon de snelheid had om voor een top 5 resultaat te vechten. De Britse Thai denkt zelfs dat Williams net zo snel was als Ferrari en Aston Martin in de race. 

"In de eerste droge stint verloren we slechts 2 seconden op Ferrari en Aston Martin, terwijl ik op veel oudere banden rond reed. Het was heel makkelijk om de bandendegradatie onder de controle te houden", vertelt Albon aan RaceFans. 

Vowles Albon

Albon lag zesde, maar verloor op weg naar de pits voor intermediates, toen de hoosbui los barste boven het circuit in de slotfase van de race, veel tijd en kwam daardoor achter Norris en Hamilton te liggen. "Het is een beetje teleurstellend dat we niet zesde, maar achtste zijn geworden, maar het is nog steeds een knap resultaat", stelt de Williams-piloot.

Lees ook: Michael Bleekemolen en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Pierre Gasly uitzinnig na eerste Alpine-podium

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Nederland

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden