Alexander Albon zet vraagtekens bij kwalificatie format

door Tim Koenders
Vowles Albon

Alexander Albon snapt niet waarom iedereen in Q1 met de harde band, in Q2 met de medium band en in Q3 met de zachte band moest rijden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Mede hierdoor kwam de Thai niet verder dan P16.

Alexander Albon reed een goed weekend tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Williams had veel snelheid op het snelle Silverstone. De Hungaroring is niet te vergelijken met Silverstone. Toch zat de snelheid er bij Williams best wel in. De rondes waren goed maar door track limits moest het toch op het laatste moment gebeuren. Alexander Albon kwam net tekort voor een plaats in Q2. De Thai start de Grand Prix van Hongarije als zestiende.

Nieuwe format

“Als het een normale kwalificatie was geweest op de zachte banden waren we doorgegaan naar Q2. We hebben het altijd al lastig gehad op de hardere banden. Ik snap echt niet waarom we dit format gebruiken. Tuurlijk is het uiteindelijk voor iedereen gelijk maar op de zachte band heb je gewoon meer grip.” Dat liet Albon weten aan Formula 1. “We kwamen maar een honderdste tekort, daar ben ik best blij mee. Ik denk dat ik nog wel wat beter had gekund. We hebben ons gekwalificeerd tussen de coureurs met dezelfde racesnelheid maar normaal staan we daarvoor.”

Lees ook: Lewis Hamilton verrast met pole position op Hungaroring

Lees ook: 'Twee teams overtraden budgetcap in 2022'

Lees ook: Ronald Molendijk over Helmut Marko: Je zou ook positief kunnen coachen

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden