Alfa Romeo-bolide sterk, prestaties verschillen

3639737

Valtteri Bottas kan tevreden terugkijken op het raceweekend in Imola. De sprintrace eindigde hij als zevende. In de hoofdrace van het weekend wist hij als vijfde over de eindstreep te komen. Guanyu Zhou was dit weekend iets minder succesvol. 

"Het was een goede race. Met het contact in de tweede bocht hadden we mazzel dat er geen schade was. De pitstop compenseerde de race iets, maar daarna hadden we goede pace. Ik kon Mercedes goed bijhouden. Helaas hadden we op het eind niet de pace om ze in te halen, maar we hebben goede punten gehaald", zo vertelt Bottas tegenover F1.com.

'Hoop ervaring opgedaan'

Zhou is iets minder positief over de hoofdrace van dit weekend. "Het is niet het resultaat waar we op hadden gehoopt, maar ik heb een hoop ervaring opgedaan", zegt hij. "Het was een vloeiende race, maar er was niet veel actie. Zonde dat we de positie gisteren hebben verloren, daardoor konden we nu niet echt het gevecht aangaan."

Bottas was erg te spreken over de prestaties van de auto dit weekend: "De upgrades van dit weekend maakten de auto sterker. Dat is een goed gevoel."

Vast achter Mercedes

Niet alleen Bottas was in gevecht met een Mercedes op de baan. Ook Zhou heeft wat meer in het achterveld een van de zilverpijlen voor zich gehad. Wat voor Zhou vooral een minpunt was vandaag, was het late inschakelen van de DRS. Door het natte weer werd dit pas later in de wedstrijd vrij gegeven om te gebruiken. Zhou had dit goed kunnen gebruiken toen hij achter de Mercedes zat. Met de DRS heeft hij deze vrijwel direct ingehaald, maar dat was te laat om nog verder in het veld naar voren te komen richting de punten.

Lees ook: AlphaTauri-coureurs verlaten Imola met gemengde gevoelens

Lees ook: BREAKING: Max Verstappen wint prestigieuze Laureus Award

Lees ook: Sebastian Vettel: Ik lieg niet, dit is net een overwinning

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen