Alfa Romeo: Fijn om met beide auto’s in de punten te finishen

alfa romeo canada 2022

Het was een goed weekend voor het team van Alfa Romeo. Beide coureurs wisten in de punten te eindigen. Voor Guanyu Zhou is het zijn beste resultaat tot nu toe. “Ik had nooit gedacht dit resultaat te halen in Montreal. Het is een uitdagend circuit”, zegt Zhou tegen F1.com.

Waar Valtteri Bottas dit seizoen al geregeld in de punten wist te eindigen, werd teamgenoot Guanyu Zhou de laatste races meermaals geteisterd door problemen. Voor Alfa Romeo is het daarom geweldig om met beide auto’s in de punten te eindigen. “Zeker richting het einde zag je dat we een goede racepace hadden”, zegt Bottas. Ook is de Fin erg blij voor zijn teamgenoot. “Hij reed een sterke race en kan hier veel zelfvertrouwen uit halen.”

 

Moeilijk om in te halen

Zhou is zelf ook erg blij met zijn resultaat. Tijdens de kwalificatie wist hij door te komen naar Q3 en was daarmee sneller dan zijn teamgenoot. “Het was fijn om een goede zaterdag eindelijk om te kunnen zetten naar een goede zondag”, aldus Zhou. Volgens de rookie was het wel frustrerend om achter Lance Stroll vast te zitten. “Het was erg moeilijk om in te halen, dus na een aantal pogingen ben ik me gaan focussen op bandenmanagement.”

Plaats opgeschoven

Bottas en Zhou kwamen respectievelijk als achtste en negende over de finishlijn, maar door een tijdstraf voor Fernando Alonso zijn beide coureurs een plaats naar boven geschoven. Alfa Romeo staat momenteel zesde in het constructeurskampioenschap en is qua punten niet ver verwijderd van Alpine en McLaren.

Lees ook: Toto Wolff waakt voor teveel optimisme na sterke race

Lees ook: Motorproblemen voor Alonso, Ocon erg tevreden

Lees ook: Charles Leclerc: Erg frustrerende race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden