Alfa Romeo met opgeheven hoofd uit Australië

door Gijs Leuvenink
Valtteri Bottas zondag Bahrein 2023

Het team van Alfa Romeo is tevreden met de eigen prestaties in Australië. Guanyu Zhou scoorde zijn eerste punten met zijn negende tijd, Valtteri Bottas viste net achter de punten met plek elf.

Zhou liet zijn blijdschap blijken tegenover de microfoon van F1.com. "Het is voor mij een goed resultaat om zo mijn eerste punten te scoren", aldus de Chinees. "Ik had zelfs zevende of achtste kunnen worden, maar we zijn blij met onze vooruitgang. De auto had een goede afstelling en ik kon meevechten met de rest."

Bottas: Dankzij rode vlag geen punten

Bottas sprak over een eenzame race. "Het was saai, tot het einde. De strategie kon niet uitpakken zoals gewenst, de rode vlag gooide daar roet in het eten. Ik wilde vanaf ronde één doorrijden op de hards en daarna ook nog op de softs. Beide keren kwam de rode vlag eruit en kon iedereen wisselen."

Beide coureurs op het scorebord

Door het scoren van Zhou staan nu beide Alfa-coureurs met punten in het klassement. Bottas heeft er vier, Zhou twee. Bij de constructeurs staat het team achtste en houden ze alleen AlphaTauri en Williams achter zich.

Lees ook: Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

Lees ook: Alpine-coureurs reageren gelaten op botsing Melbourne

Lees ook: Beide Ferrari-coureurs verlaten Melbourne vol chagrijn

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden