Alpine-coureurs reageren gelaten op botsing Melbourne

alonso sprint imola

Alpine-coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon hebben weinig woorden vuil gemaakt aan de crash waardoor ze beiden de finish niet haalden. Alpine bleef daardoor in een kansrijke race zonder punten.

Pierre Gasly hield het kort bij het vierkantje tegenover F1.com. "Ik heb heel weinig te zeggen over wat er gebeurd is. Ik ben extreem teleurgesteld. Het is moeilijk om wat positiefs mee te nemen, maar we zaten er wel goed bij. Voor de rest zeg ik niks, ik ben nu nog te teleurgesteld."

Ocon: Neem Gasly niks kwalijk

Ook Esteban Ocon baalde van het incident met zijn teamgenoot. "Behalve het ongeluk waren we gewoon erg goed. Het klikte voor het eerst dit weekend en de pace was gelijk aan de Astons. De herstart was enorm chaotisch, veel auto's waren al van de baan af. Pierre kwam zo ook de baan weer op en liet geen ruimte. Maar ik neem hem dat niet kwalijk, hij heeft al zijn excuses aangeboden."

Alpine zakt

In het nog prille kampioenschap heeft Alpine vandaag letterlijk en figuurlijk een deuk opgelopen. Het team zakt naar de zesde plek in het kampioenschap, nu achter de McLarens. Bij de coureurs blijven beide Alpines op vier punten steken en staan ze net buiten de top tien.

Lees ook: Max Verstappen wint knotsgekke Grand Prix van Australië

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Australië: VT3 en de kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden