Alfa Romeo niet tevreden na matige kwalificatie

door Olav Veenhof
Valtteri Bottas zondag Bahrein 2023

Alfa Romeo is niet blij met het verloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Saudi- Arabië. Een twaalfde plek voor Guanyu Zhou en een veertiende plek voor Valtteri Bottas is niet waar het Zwitserse team op gehoopt had.

Waar Bottas in Bahrein nog punten haalde, lijkt dat scenario in Saudi-Arabië niet rëel. De vanaf de veertiende plek startende Fin is niet blij met de balans van zijn auto: "We hadden gehoopt om voor Q3 te vechten, het was dichtbij, maar het hele weekend vissen we al naast de vijver. Het is steeds net niet", zo laat Bottas weten tegenover F1.com. 

Guanyu Zhou is blij met algemene ontwikkeling die Alfa heeft gemaakt, maar is ook niet tevreden over zijn eigen prestatie op de zaterdag."Het was een lastig weekend, het is frustrerend om net niet Q3 te halen, maar vergeleken met Bahrein ben ik toch trots op wat we als team hebben neergezet. Ik wil niet te snel vooruit kijken, maar hopelijk kunnen we voor mijn eerste punten van het seizoen gaan vechten."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

Toch kijken beide coureurs uit naar de race: "Het gaat gegarandeerde een leuke middag worden. Het is hier altijd leuk racen en ik kijk uit naar de race", zegt Bottas. Hij zal hopen dat het beter gaat dan vorig jaar: toen haalde Bottas niet eens de finish.

 

Lees ook: Haas gretig naar meer na tegenvallende kwalificatie

Lees ook: Frustratie en verwarring heerst bij de coureurs van Williams

Lees ook: Verstappen ziet genoeg kansen na teleurstellende kwalificatie

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden