AlphaTauri eindigt wederom buiten de punten

AlphaTauri melbourne

Het is de coureurs van AlphaTauri wederom niet gelukt in de punten te eindigen. Yuki Tsunoda heeft door een incident met Daniel Ricciardo niet eens de eindstreep gehaald. Pierre Gasly was naar eigen zeggen één ronde verwijderd van een puntenfinish. 

Tsunoda reed een prima race, tot hij in het gevecht met Daniel Ricciardo belandde. "Tot aan dat moment ging het super goed. Vooral de eerste stint op de zachte band was erg goed", zo laat hij weten aan F1.com. De McLaren-coureur probeerde na een moment overstuur alsnog de binnenkant van de bocht te halen, terwijl Tsunoda hem daar niet meer verwachtte: "Ik was in shock door zijn inhaalactie. Het leek een onmogelijke actie." Ricciardo ramde daardoor de zijkant van de AlphaTauri, waarna door het team is besloten dat Tsunoda zijn race niet kon vervolgen. Voor dit incident heeft Ricciardo een tijdstraf van tien seconden gekregen, al heeft hij hiermee in de wedstrijd geen positie verloren, door de voorsprong die hij in de laatste ronden had opgebouwd. "Het is heel frustrerend", concludeert Tsunoda. Naar zijn idee waren punten moeilijk geweest, maar wel haalbaar als hij tot het einde van de race door had kunnen gaan. 

Eén ronde te weinig

Pierre Gasly kende geen ideale kwalificatie, waar hij een veertiende tijd neerzette. Maar tijdens de race kwam er verbetering in. Volgens Gasly had hij met één ronde meer in de punten kunnen eindigen, maar nu moet hij het doen met een pijnlijke elfde plek: "Ik miste één ronde." AlphaTauri is vooral in gevecht met Haas, het team dat tot nu toe een punt meer heeft gescoord dit seizoen. Het scheelt dat het dat team ook niet is gelukt om punten te scoren, maar alsnog is het een teleurstelling. "We startten als veertiende en kwamen uiteindelijk dicht bij de top tien in de buurt. Het was mooi geweest om punten te scoren", aldus Gasly.

Lees ook: Daniel Ricciardo: Tijdstraf van 10 seconden meer dan genoeg

Lees ook: Aston Martin vertrekt verslagen uit Mexico

Lees ook: Pierre Gasly nadert schorsing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden