AlphaTauri verwacht veel van aankomende upgrades

door Gijs Leuvenink
nyck de vries bakoe sprintrace

AlphaTauri is blij met de aankomende upgrades. Volgens het team kan er een grote stap gezet worden wanneer deze op de auto gezet worden. 

Het is tot nu toe niet het seizoen waar de Italiaanse renstal van gedroomd heeft. Met pijn en moeite sprokkelt Yuki Tsunoda enkele punten bijeen en is Nyck de Vries met een dramatische seizoensstart bezig. Het team is hard aan het werk het tij te keren en heeft grote verwachtingen van de nieuwe onderdelen die eraan komen.

Vloer

Met name over de nieuwe vloer is hoofd ontwikkeling van het team Guillaume Dezoteux erg optimistisch. Deze nieuwe vloer komt op Imola al op de AlphaTauri. "We kijken er naar uit om hem op de auto te zien. We geloven dat dit een significante stap naar voren is. We hopen dat dit voldoet aan de verwachtingen. Tot nu toe zijn de upgrades goed, zoals de voorvleugel." 

Achterkant AlphaTauri Jeddah 2023

Moordende concurrentie

Dezoteux hoopt dat het team de concurrentie te snel af is met de nieuwe vloer. AlphaTauri staat één na laatste en is in een pittige strijd in het middenveld verwikkeld. "We zien dat de teams binnen 1% van elkaar zitten in het middenveld. Als het een goede stap is kunnen we meerdere teams voorbij. Dat is het doel." 

Lees ook: Max Verstappen na inhaalrace: Het was genieten

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Vasseur heeft tijd nodig

Lees ook: Pirelli brengt nieuwe banden naar Silverstone

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden