Pirelli brengt nieuwe banden naar Silverstone

door Gijs Leuvenink
Pirelli banden F1 2023

Bandenleverancier Pirelli gaat naar de Grand Prix van Groot-Brittannië een nieuwe bandensamenstelling meenemen. De fabrikant speelt daarmee in op de snelle ontwikkeling van de Formule 1-teams.

De huidige ontwikkelingen in de Formule 1 lopen zo snel, dat de Italiaanse fabrikant Pirelli zich genoodzaakt voelt om een nieuwe, sterkere banden te ontwikkelen. De fabrikant benadrukt dat er geen veiligheidszorgen zijn, maar wil met deze nieuwe compounds voorkomen dat problemen in de toekomst optreden.

Downforce

Motorsport.com meldt dat Pirelli zich met name  zorgen maakt over de enorme ontwikkeling in downforce. De Italianen zien dat het dusdang snel gaat dat het hun eigen verwachtingen overtroffen heeft. Zij hadden verwacht dat het huidige niveau pas aan het einde van het seizoen behaald zou worden. Daarmee is de druk op de banden groter dan verwacht. Hierdoor voelt de fabrikant zich genoodzaakt de stevigere banden mee te nemen.

Pirelli Zandvoort

Barcelona

Volgens verschillende bronnen zou in Spanje de eerste introductie van de band zijn. Tijdens de eerste training op het Circuit de Catalunya mogen de teams en de coureurs hun eerste meters maken op de nieuwe banden van Pirelli. De keuze voor het Spaanse circuit is logisch, op Imola gelden andere regels en ook Monaco is vanwege de baan niet passend.

Lees ook: F1 aan Tafel: De Miami-Masterclass van Max

Lees ook: Max Verstappen na inhaalrace: Het was genieten

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Vasseur heeft tijd nodig

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden